info@stundars.fi

Vi söker projektledare

Vi söker en idérik och självständig projektledare för det innovativa projektet Museet som klassrum.

Projektet kommer att utveckla pedagogiska koncept för lärande i museerna för grundskolan. Som projektledare planerar, förverkligar, utvärderar du projektet. Till de konkreta arbetsuppgifterna hör bland annat att göra behovsutredning, planera och genomföra konceptverkstäder samt kommunicera projektets resultat. Projektet beaktar målen för FN:s agenda för hållbar utveckling Agenda 2030 samt museisektorns strategiska målsättningar.

Vi förväntar oss att du har pedagogisk utbildning, ett brett nätverk och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ser det pedagogiska värdet i våra museimiljöer och egen erfarenhet av museifältet är en fördel. Vi förutsätter körkort och att du har tillgång till bil. Din huvudsakliga arbetsplats blir Stundars museum i Korsholm. Arbetstiden är 60% i åtta månader eller enligt överenskommelse. Arbetet inleds enligt överenskommelse.

Museet som klassrum har finansiering från Museiverket och är ett samarbetsprojekt mellan friluftsmuseerna Stundars i Korsholm och Brage i Vasa.

Ansökningar med CV sänds senast 18.9.2020 till verksamhetsledare Gunilla Sand, gunilla.sand@stundars.fi.

På förfrågningar svara forskare Susanne Lagus tfn 044-2316010