Teemapäivät ja museotorstait

22.10.2020 Villapäivä Linkki Villapäivän tallenteeseen.

Näet karstaamisen, ja kuinka värttinää ja rukkia käytetään. Opimme villan ominaisuuksista ja jaamme vinkkejä, kuinka villavaatteita voi huoltaa niin, että ne pysyvät hyvinä ja niitä voi käyttää mahdollisimman pitkään. Esittelemme museon kokoelmista vanhoja villavaatteita ja millaisia kudontatekniikoita niissä on käytetty. 

29.10.2020 Entisajan valonlähteet Linkki Valopäivän tallenteeseen

Pyhäinmiesten päivän viikonloppua odotellessa tutustumme vanhoihin valonlähteisiin kuten päreisiin ja öljylamppuihin. 

5.11.2020 Ruotsalaisuuden päivän perinteet
Miksi vietämme ruotsalaisuuden päivää ja millaisia perinteitä siihen liittyy? Tutustu päivän viettoon.

12.11.2020 Maalaistupien interiöörit

Tutustutaan maalaistupien interiööreihin sellaisina, kuin ne olivat 1900-luvun alussa ja millaisilta ne näyttävät nykyään asuinkäytössä. Millaisia olivat tyypillisten pohjalaistupien sisätilat? Mitä värejä niissä yleensä käytettiin, milloin ja millaiset tapetit alkoivat yleistyä? Millaisia huonekaluja, esineitä, tauluja ja muita elementtejä niissä pidettiin ja kuinka ne tilaan sijoitettiin? Mukana esityksessä vanhoja valokuvia pohjalaistalojen interiööreistä sekä edelleen asuinkäytössä olevista perinteisistä miljöistä. 

10.12.2020 Vanhan ajan jouluperinteet

Millaista joulunvietto ennen vanhaa oli? Kuulet ja näet mm. millaisia tapoja vanhan ajan jouluun kuului, miten kodit koristeltiin, millaisia ruokia tarjoiltiin ja milloin joululahjoja alettiin jakaa.