Stundarsin kesäohjelma 2019

Kesän aikana voit kokea millaista oli elää Pohjanmaan maaseudulla 1900-luvun alussa! Voit osallistua erilaisiin vanhan ajan askareisiin tai vain katsella ja kuulla, kuinka ennen vanhaa työskenneltiin ja elettiin.

Esittelyt museokylässä:

PÄIVITTÄIN

Klo 12.30 Vanhan ajan oppintunti. Koulutunnin aikana luemme, kirjoitamme ja laskemme ja kaikki varmasti käyttäytyvät hyvin eikä ketään tarvitse laittaa häpeänurkkaan. Ruotsi, suomi, englanti. Kesto n. 30 min. Ruotsi, suomi, englanti.

Klo 14 Opastus. Tutustumme Maalaiskauppaan, Maalaistupaan sekä muihin alueen rakennuksiin ja kuulemme, kuinka ihmiset yli sata vuotta sitten elivät, asuivat ja työskentelivät Pohjanmaan ruotsinkielisellä maaseudulla. Kesto 45 min. Ruotsi, suomi, englanti.

MAANTANTAISTA PERJANTAIHIN

Klo 11 Lapsiopastus. UUTUUS! Arkisin ma-pe käymme mielikuvituksen siivin läpi yhden maaseudun päivän. Pääset eläytymään siihen, millaista oli lasten arki yli sata vuotta sitten. Sopii hyvin perheen pienimmille. Kesto n. 20 min. Suomi, ruotsi, englanti.

MAANANTAISIN JA KESKIVIIKKOISIN

Klo 11.30 Eläinopastus. UUTUUS! Tutustumme Stundarsin kotieläimiin eläintenhoitaja Anna Roosin kanssa. Mikä on kunkin eläimen lempiruokaa ja mitä he oikein tekevät päivän aikana? Kesto 45 min. Suomi, ruotsi, englanti.

TIISTAISIN

Klo 11-14.30 Eläinten tiistai. UUTUUS! Tule hoivaamaan ja syöttämään Stundarsin kotieläimiä yhdessä eläintenhoitajamme kanssa. Kaneja voi halata ja ottaa syliin, lampaita ja vuohia silittää ja hoitaa ja harjata ponia. Suomi, ruotsi, englanti.

Historiallisia vaellusopastuksia heinäkuussa

9.-31.7.2019 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin järjestetään Pohjanmaan ja Sulvan historiaan liittyviä draamallisia vaellusopastuksia suomeksi klo 15.

Leikkiä

Kesällä 2019 lapsille on käytössä uusi Leikkimaalaistalo! Siellä lapset voivat kokea ja leikkiä vanhan ajan maalaiselämää aidonmukaisessa ympäristössä. Lähellä Leikkimaalaistaloa sijaitsee Leikkinavetta, jossa lapset voivat hoitaa ja syöttää puisia kotieläimiä. Lasten leikkikaupassa voi leikkiä kauppaleikkejä. Nikkariaitassa on oikeita työkaluja ja siellä voi naulata ja sahata. Käsityö- ja taidetuokioita järjestetään museoalueella kesäsesongin aikana, seuraa kotisivujamme ja sosiaalista mediaamme!

Ravintola Hemmer

Ravintola Hemmer on korkeatasoinen tilausravintola hienoine tiloineen kokouksille ja juhlatilaisuuksille. Varaukset puh. 010 321 0959, www.hemmer.fi

Cirkas putiikki ja kahvila

Lahjoja, leikkikaluja, ruokatuotteita – sekä paikallista tuotantoa että muualta maailmasta. Avoinna ympäri vuoden, päivittäin kesäsesongin aikana. www.cirkas.fi

Lisätietoja saa kotisivuiltamme tai ottamalla yhteyttä Stundarsin toimistoon.

Majoitusta

Mikäli tarvitset majoitusta, suosittelemme Hotelli Astoria Vaasassa sekä hotelli Vallonia Mustasaaressa, tiedustele Stundarsin Aikamatkapakettia, josta löydät tietoja myös kotisivuiltamme.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.