info@stundars.fi

“Kulturen en resurs i integrering”, Stundarsin kotouttamishanke

Viime vuosina monet pohjalaiset ovat innokkaasti olleet mukana toivottamassa turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia tervetulleiksi ja auttaneet heitä sopeutumaan yhteiskuntaamme. Myös me täällä Stundarsissa halusimme kantaa kortemme kekoon ja antaa tulokkaille mahdollisuus tutustua meihin ja me heihin, leppoisissa merkeissä. 

Toukokuussa 2016 Leader-hakemuksemme hankkeelle ”Kulturen en resurs i integrering” hyväksyttiin ja hanke päättyi lokakuussa 2018.  Svenska kulturfonden tuki myös hanketta. Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä oliat turvapaikanhakijat, kiintiöpakolaiset ja muut uus-suomalaiset Mustasaaressa, Maalahdessa ja Vaasassa.

Järjestimme lyhytkestoisia käsityökursseja, kulttuurihistoriallisia ohjelmia ja aikamatkoja joiden kautta kohderyhmä on oppinut tuntemaan suomalaista kulttuuria, identiteettiä ja historiaa. Kurssinvetäjinä toimi Stundarsin henkilökunta ja Stundarsin käsityöläiskilta Björkenin käsityöläiset. Tarvittaessa käytimme myös ulkopuolisia opettajia.

Hankkeen tärkeitä yhteistyökumppaneita olivat vastaanottokeskukset ja kuntien pakolaisohjaajat, vapaaehtoisjärjestöt ja seudun muut kotouttamishankkeet.  

Mikäli on kysymyksiä ota yhteyttä! Hankevetäjä Maria Blomberg puh. 06-57099000, sähköposti: info@stundars.fi.    

 

Leader_logo_rgb_aktion_o SKF_logo LEADER_logo EU_logo