info@stundars.fi

Stundarsille on myönnetty Ekompassi-ympäristösertifikaatti

Stundars on vuoden 2022 aikana tehnyt työtä kestävän kehityksen eteen. (Huom, jos tiedote julkaistaan ensi vuonna: Stundars teki vuoden 2022 aikana työtä kestävän kehityksen eteen.) Palkintona tästä työstä Stundarsille myönnettiin Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Seuraava tavoite on saada Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki.

Gunilla Sand on Stundarsin museonjohtaja ja hän näkee kestävän kehityksen tärkeänä osana kokonaisvaltaista museotyötä:
 Ulkomuseona säilytämme ja näytämme ruotsinkielisen Pohjanmaan käsitöitä, rakennusperintöä ja perinteitä, jotka ovat kulttuuriperintöämme. Museotyö ei ole vain menneen käsittelyä vaan se on yhtä lailla kulttuuriperinnön näyttämistä, selventämistä ja sille merkityksen antamista tänään. Sertifiointi on auttanut meitä tekemään tämän prosessin näkyväksi.

Ympäristösertifiointi on edennyt samanaikaisesti monen muun alueen vierailukohteen kanssa, Visit Vaasan ollessa kantavana voimana. Rakennusvastaava Jonathan Hemming on myös Stundarsin ympäristövastaava ja hän on iloinen, että tärkeä välietappi on saavutettu:
 Isoksi osaksi on kyse siitä, että saamme tunnustuksen pitkäaikaisesta ympäristötyöstä. Mutta yksityiskohtainen läpikäynti, joka nyt tehtiin, synnytti uusia ajatuksia ja parannusehdotuksia, jotka otamme huomioon työssämme.

Kestävästä kehityksestä tulee yhä tärkeämpää matkailualalla, ja esimerkiksi Visit Finland ei enää tulevaisuudessa markkinoi kohteita, jotka eivät ole STF-sertifioituja. Stundars on liikkeellä hyvissä ajoin ja toivottavasti muutkin alueen matkailuyritykset lähtevät mukaan niin, että Pohjanmaa nähdään houkuttelevana matkakohteena myös tulevaisuudessa.