info@stundars.fi

Peruttu Rakennusperintömatka Tampereelle

Valitettavasti matka joudutaan perumaan huonon koronavirustilanteen vuoksi.

Lähde mukaan tutustumaan Tampereen rakennusperintöön!

”Komeat pohjalaiset talot” -Leader-hanke järjestää matkan Tampereelle lauantaina 14.8.2021. Matkalla pääsemme tutustumaan Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n toimintaan ja Näsilinnanakin tunnetun Milavidan palatsin arkkitehtuuriin.

Käytössämme on normaalikokoinen bussi, joten matkalla on mahdollista pitää turvaväliä toisiin. Matka alkaa Vaasan keskustasta klo 07.00 ja pysähdymme Jalasjärven Juustoportilla noin klo 8.20. Voit nousta kyytiin joko Vaasasta tai Jalasjärveltä. Paluumatka Vaasaan lähtee klo 17 ja myös tällöin pysähdymme Juustoportilla.

Tampereella pysähdymme ensin Rakennuskulttuurikeskus Piirussa, joka sijaitsee Pispalassa. Piirussa tutustumme Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n toimintaan. Piirusta siirrymme lähistöllä sijaitsevaan Tahmelan huvilaan. Tämän osan matkasta (noin 1,2 km) voi halutessaan kävellä, jolloin saa pienen kiertokävelyn Pispalassa. Ryhmälle on varattu mahdollisuus nauttia lounasta Tahmelan huvilassa (hinta 10e).

Pispalasta siirrymme Tampereen keskustaan. Pysähdymme keskustassa, jolloin on mahdollisuus käydä esimerkiksi Domus Classican myymälässä. Keskustasta matkamme jatkuu Milavidan palatsiin ja museoon. Milavidassa on arkkitehtuuriopastus, jolla tutustutaan palatsin arkkitehtuuriin ja tyyliin sekä sisällä että ulkona. Opastus on vajaan tunnin mittainen ja se on suomeksi ja ruotsiksi. Milavidasta alkaa paluumatka klo 17.

Matka maksaa osallistujille 20e
Tämän lisäksi osallistujien tulee itse maksaa lounas Tahmelan Huvilassa, 10e (lounaaseen sisältyy kahvi) ja Museo Milavidan pääsymaksu 6e, myös Museokortti käy.

Matkalle ovat tervetulleita kaikki rakennusperinnöstä kiinnostuneet. Ilmoittaudu 23.7. mennessä osoitteessa https://forms.office.com/r/PyquqJPuHH Kysymykset ja muut tiedustelut projektipäällikkö Saana Lindille saana.lind@stundars.fi ja 050 514 0444.

Matkan osallistujamäärä on rajattu. Matkan järjestämisessä noudatetaan viranomaisten koronasuosituksia ja -rajoituksia. On mahdollista, että matkan ohjelmaa joudutaan muuttamaan tai koko matka perumaan näiden vuoksi. Peruutuksen tapahtuessa osallistumismaksua ei veloiteta.

Lisätietoja Piirusta https://www.piiru.fi/
Tahmelan huvilasta https://www.facebook.com/tahmelanhuvila
Museo Milavida http://www.museomilavida.fi/