Stundarsissa voi vierailla ympäri vuoden. Voit tutustua alueeseen omin päin tai tilata räätälöidyn ohjelman ryhmällesi. Meillä on eri ohjelmavaihtoehtoja, jotka sopivat kaikenikäisille. Tervetuloa!

Räätälöimme mielellämme vierailun ryhmäsi koon, käytettävissä olevan ajan ja muiden toiveidenne mukaisesti. Alla esimerkkejä valmiista ohjelmapaketeista.

Ota yhteyttä toimistoon puh. 06-344 2200 tai info(at)stundars.fi.

Opastettu kiertokäynti

Vierailu Stundarsin museossa antaa sinulle kiehtovan katsauksen pohjalaisen maaseudun elämään sata vuotta sitten. Opastetun kiertokäynnin aikana yhdessä Suomen suurimmista ulkoilmamuseoista saat nähdä kaiken aina maalaistalon värikylläisyydestä mäkitupalaisten mökkien vaatimattomuuteen. Näiden lisäksi meillä on maalaiskauppa, kyläkoulu ja monia käsityöläisten työpajoja.

Aika: 1 h
Ryhmä: 1- henkilöä
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Hinta: sisäänpääsy 7€/hlö + 20/60 €

Teambuilding -Yhteenkuuluvuuskoulu

Hauska ja erilainen kilpailu, missä te ryhminä suoritatte eri tehtäviä täysin linjassa museaalisen miljöön kanssa. Tässä on hyvä olla taitoa lypsää puulehmä-Stundarinaa ja kykyjä hevosenkengän heitossa tai vanhoissa mitoissa ja painoissa, köydenvedossa, vanhanajan koulutunneissa jne. Yhteenkuuluvuuskouluun voidaan yhdistää kahvi tai muu tarjoilu. Jokainen osallistuja saa hienon diplomin. Yhteenkuuluvuuskoulu räätälöidään ryhmän taustan ja kiinnostuksen mukaisesti.

Aika: n. 1,5 h
Ryhmä: 10-50 henkilöä
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Hinta: sisäänpääsy 7€/hlö+170 € ja ylöspäin riippuen ryhmän koosta

Stundarsin eläintila

Stundarsiin on valmistunut uusi eläintila, johon eläimet ovat muuttaneet. Tule tervehtimään eläimiämme ja tutustumaan heihin eläintenhoitajan kanssa. Voit syöttää, silittää ja hoivata eläimiä. Eläinten kanssa oleminen on hauskaa ja rentouttavaa kaikenikäisille. 

Koululais- ja päiväkotiryhmille voimme tarjota pedagogista ohjelmaa, jonka kautta opimme eläinten jännittävästä elämästä. 

Paikalle pääsee hyvin niin lastenrattailla kuin pyörätuolilla. Museoalueella on mahdollista syödä omia eväitä. Tarjoilusta ole ystävällisesti yhteydessä: Kauppa ja kahvila Cirkas, puh. 050 305 1037, info@cirkas.fi tai ravintola Hemmer, puh. 010 321 0959, info@hemmer.fi

Stundarsin kotieläimet -ohjelmapaketti

Tutustutaan eläimiin ja hoidetaan niitä yhdessä eläintenhoitajan kanssa. Aika: 45 min 
Ryhmäkoko: vähintään 10 ja enintään n. 20 henkeä
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Hinta: 5€/henkilö & 20€/opas (0-1 vuotiaat ilmaiseksi)

Stundarsin kotieläimet & vanhan ajan ulkoleikkejä -ohjelmapaketti

Tutustutaan eläimiin ja hoidetaan niitä yhdessä eläintenhoitajan kanssa, ja leikitään vanhan ajan ulkoleikkejä leikinohjaajan kanssa museoalueella lähellä eläinpuistoa. Ryhmä voidaan jakaa kahteen osaan.

Kesto: 1,5h
Ryhmäkoko: vähintään 10 ja enintään n. 20 henkeä
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Hinta: 5€/henkilö & 40€/oppaat (0-1 vuotiaat ilmaiseksi)

Maalaisjuuston ja perinteisen kahvin valmistus

Valmistamme perinteisen maalaisjuuston Sepän tuvassa. Näet mitä juuston tekoon tarvitaan ja kuinka se paistetaan tuvan avotulen äärellä. Tekemisen lomassaa kuulet pohjalaisesta ruokaperinteestä. Teemme myös kahvia perinteiseen tapaan, minkä jälkeen maistamme juustoa kahvin kanssa.

Aika: n. 2 h

Ryhmä: noin 10 henkilöä

Kieli: ruotsi/suomi/englani

Paikka: Sepän tupa

Hinta: 23 € / henkilö

 

Kätevä käsityö

Rentouttava hetki uuden käsityön oppimiseen tai jo opitun päivittämiseen. Stundars tarjoaa mukavia ja helppoja käsityökursseja inspiroivassa miljöössä ja muistoksi saat omakätisesti valmistamasi tuotteen.  Esimerkkejä käsitöistä: huovutus, puunveisto, ruoanlaitto ja leivonta.

Aika: 1-2 h
Ryhmä:
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Hinta: sisäänpääsy 7€/hlö + ohjaus 200€ + materiaalikustannukset

 

Museolaukut

Lainaamme mukaan otettavia museolaukkuja ryhmille Stundarsin museon ulkopuolelle. Laina-aika on yksi kuukausi per laukku. Laukut noudetaan museolta ja palautetaan museolle takaisin. Museon henkilökunta voi maksua vastaan tulla paikan päälle opastamaan laukun käyttöä ja kertomaan laukkujen teemoista.

Varaa museolaukku ja niiden sovi noudosta ja palautuksesta olemalla yhteydessä museoassistentti Maria Blombergiin, maria.blomberg@stundars.fi tai puh. 044 763 5377

Kahvikori sisältää materiaalia, joka osoittaa millaista kotielämä oli vuosina 1920-1930. Laukussa on kahvinpapuja, kahvinpaahdin, kahvimylly, kahvinkirkastetta, sokeritoppa ja paljon muuta, mikä kuuluu nautinnolliseen vanhan ajan kahvihetkeen.

Matkalaukku on täynnä tavaraa, joka näyttää millaista oli tavallinen arkielämä vuosina 1920-1930. Laukkuun sisältyy myös vanhoja valokuvia, joissa näkyy vanhan ajan pyykinpesua, häävalmisteluja, hevosia, ojankaivuuta, kylvöä ja sadonkorjuuta sekä päreiden naulaamista.

 

Yhteenkuuluvuuskoulu – Tyky-päivä Qigongin ja historiallisten kokemusten kera

Miltä tuntuisi aloittaa hyvinvointipäiväsi (Tyky-päivä) qigongilla idyllisessä ympäristössä historian keskellä?  Ohjelma on qigongin (Wasa Wellness) ja Stundarsin oman Teambuilding-Yhteenkuuluvuuskoulu-ohjelman yhdistelmä.

Qigongin voi myös vaihtaa naurujoogaan.

Qigong
Qigong on liikemeditaatiota, sekä myös henkinen harjoitus. Se rakentuu yli tuhatvuotiseen perinteeseen, jossa tehdään hitaita kehollisia harjoituksia sekä hengitysharjoituksia. Qigong auttaa täyttämään tyhjentyneet energiavarastot ja on menetelmä joka lisää niin psyykkistä kuin fyysistä voimaa.  Ohjaajana toimii Carina Granö-Träskelin (Wasa Wellness).

Naurujooga
Naurujooga rentouttaa ja virkistää mieltä. Toiminnallisia naurusessioita järjestämme tyky-, kokous- tai opintopäiviin. Naurujoogaohjaajana toimii Sointu Kuokkanen (Wasa Wellness).

Kesto: n. 1,5 h
Ryhmäkoko: 10-25 henkilöä
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Hinta: 460 €

Vanhat hirsirakennukset – hyviä neuvoja  ja apua

Seuraa seniori-intendenttiämme Peter Båskia kiertokäynnille Stundarsin museo- ja asuinalueelle. Saat vinkkejä ja ideoita omaan remonttiisi ja lisäksi silmäniloa ja inspiraatiota.

Ryhmä: 1-20 henkilöä
Kieli: suomi, ruotsi
Hinta: sisäänpääsy 7€/hlö + 100 €