Kahvikupeista hevoskärryihin

Stundarsin museossa on n. 10.000 museoesinettä, jotka esittävät maaseutuyhteiskuntaa ruotsinkielisellä Pohjanmaalla 1870-1920 välisenä aikana. Maalaiskaupan ajanjakso jatkuu 1940-luvulle saakka. Esineet, mm. vaatteet, jotka ovat esillä museossa voivat olla aikaisemmin tehtyjä, mutta ne ovat olleet käytössä tämän jakson aikana. Stundarsin museokokoelmat, kuten sisustus, huonekalut, vaatteet ja työkalut kertovat eri sosiaalisista luokista kyläyhteisössä 1800-luvun lopulla. Tämän lisäksi on kokoelma erikoistyökaluja savenvalajan verstaassa, kuparisepän pajassa ja messinkivalimossa. Museoon kuuluu myös arkisto, valokuvakokoelma, tekstiiliarkisto, taidekokoelma ja kirjapainomuseo. Hemmerin talossa on kirjailija Jarl Hemmerin muistohuone (1893-1944). Talossa on esillä myös museon instrumenttikokoelma.

Lahjoitukset

Stundarsin museo ottaa mielellään vastaan profiiliimme ja toiminta-alueeseemme sopivia esinelahjoituksia. Voit ottaa yhteyttä toimistoon puh (06) 344 2200 tai info(at)stundars.fi

Stundarsilla on myös tarve saada esineitä rekvisiittakokoelmaamme – ja silloin niitä käytetään museopedagogisessa toiminnassa.