info@stundars.fi

Leikkimaalaistalo

Stundarsin uusi leikki- ja opetusmiljöö Leikkimaalaistalo sijaitsee Maalaistuvan pihan aittarakennuksessa. Se, samoin kuin museon muut leikki- ja opetusmiljööt Leikkinavetta ja Leikkikauppa, ovat avoinna päivittäin kesäsesongin aikana, tapahtumapäivinä, Museotorstai-aukiolopäivinä sekä sopimuksen mukaan lapsiryhmille. Voit kysellä leikkimiljöiden avoinnaolosta ja varaustilanteesta sähköpostitse info@stundars.fi tai puh. 06 344 2200.

Leikkimaalaistalo valmistui keväällä 2019 ja se vihittiin käyttöön Stundarsin Lastenjuhlilla kesäkuussa.

Leikkimaalaistalon sisustus huonekaluineen vastaa aitoa pohjalaista maalaistupaa. Siellä on seinää kiertävät kiinteät istuinpenkit, kattopalkit ja -hyllyt. Osa rakennusmateriaaleista on saatu Stundarsin omasta käyttökokoelmasta kuten mökin ikkunat, viilihyllyt ja listat. Avoimessa takassa on oikealta näyttävä, liikkuva tuli, joka luo aitoa tupatunnelmaa samoin kuin valokopiot pohjalaismallisesta kaappikellosta ja vanhan ajan ikkunanäkymästä.

Stundarsin leikki- ja oppimisympäristöistä Leikkimaalaistalosta, Leikkinavetasta ja Leikkikaupasta sekä museoalueesta valmistui vuonna 2019 neljä lyhytfilmiä. Filmit kertovat museon lastentoiminnasta, jossa painottuu historian oppiminen leikin ja mielikuvituksen kautta.

Linkki lyhytfilmeihin

Leikkimaalaistalo toteutettiin Leaderprojektina, jonka rahoituksesta vastasi Stundarsin ulkoilmamuseo omalla rahoituksellaan sekä kansallinen, kunnallinen ja EU-rahoitus. Svensk-Österbottniska Samfundet tuki myös projektia. Kiitämme rahoittajiamme.