info@stundars.fi

“Komeat pohjalaiset talot” Stundarsin – Leader kehittämishanke

Stundarsin museossa on alkanut Leader-kehittämishanke ”Komeat pohjalaiset talot”. Hanke on alueiden välinen, kaksikielinen ja siinä ovat mukana Stundars, Pietarsaaren museo, Kosolan talo Oy Lapualta ja Carlsron museon tukiyhdistys Kristiinankaupungista. Hanke kattaa Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueet. Stundars on hankkeen hallinnoija.

”Komeat pohjalaiset talot” tulee jakamaan tietoa ja antamaan neuvoja rakennusten hoidossa. Hankkeeseen osallistuvilla tahoilla on erilaiset lähtökohdat, resurssit ja tarpeet, mutta yhteinen hanke opettaa tehokkaasti, lisää tiedonvaihtoa ja luo synergiaetuja. Kaikilla toimijoilla on yhteinen tahto säilyttää pohjalaista puurakennusperintöä, jota hanke tuo esiin tapahtumien, elämysten, kurssien, tuotekehityksen, tutkimuksen sekä museo- ja kulttuuriperintötoiminnan avulla. Koska kunkin hankekumppanin ympärillä on paikallinen toimijoiden verkosto, tavoittaa hanke laajan kohderyhmän.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Aktion Österbottenin ja Aisaparin alueella. Hanketta rahoittaa myös Svenska kulturfonden ja Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto. Lisää tietoa hankkeesta: http://www.harligahus.fi/fi/ info@stundars.fi