info@stundars.fi

Jobba hos oss som museipedagog

Som museipedagog vid Stundars ansvarar du för att utveckla och förverkliga den museipedagogiska verksamheten i form av evenemang och programtjänster för olika målgrupper. Du ansvarar även för Stundars marknadsföring och kommunikation i form av tryckt material, webbsida och sociala medier.

Av den sökande förutsätter vi lämplig högskoleexamen, goda språkkunskaper i svenska, finska och engelska samt grundstudier i museologi och erfarenhet från museibranschen.

Vi uppskattar en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett brett nätverk. Du har lätt för att komma överens med människor och till dina uppgifter hör även att handleda sommarpersonal och frivilliga. Du ser det pedagogiska värdet i vårt friluftsmuseum och i vårt gemensamma kulturarv.

Stundars friluftsmuseum upprätthålls av Stundars rf i Korsholm. Våra kärnområden är österbottniskt byggnadsarv och hantverk i kombination med en aktiv publik verksamhet. Anställningen är en tillsvidare anställning. Prövotid 6 månader. Stundars r.f. följer arbetskollektivavtalet för privata museer. Ansökan med CV sänds till gunilla.sand@stundars.fi senast 31.1.2022.

Närmare upplysningar ger museichef Gunilla Sand tfn 050-3557106