info@stundars.fi

Hei kaikki puuntaitajat!

Stundars etsii taitavia puukäsityöläisiä osallistumaan pohjoismais-venäläiseen yhteistyöprojektiin. Etsimme Sinua, joka haluat kehittää puuhun liittyvää ammattitaitoasi. Toimintasi voi liittyä puukäsityöhön, rakennusperintöön tai venerakentamiseen. 
Sinua inspiroi puu sekä elävänä, nykyaikaisena materiaalina että siihen liittyvät perinteiset tekotavat ja työkalut. Näet mahdollisuuksia kehittää uudenlaisia tuotteita, joiden esikuvana on meidän Pohjanmaan suomenruotsalainen kulttuuriperintö. Esittelet mielelläsi taitojasi niistä kiinnostuneelle yleisölle. Saat tai toivoisit saavasi pää- tai sivutuloa tekemästäsi käsityöstä. 
Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden osallistua kaikille yhteiseen tapaamiseen Pohjoismaissa tai Venäjällä. Tapaaminen toteutetaan helmi-lokakuussa 2019 yhdessä Arctic Wood -verkostoon kuuluvassa ulkoilmamuseossa. Kolmipäiväisessä tapaamisessa pidetään puukäsityötä sekä tuotekehittelyä, markkinointia ja yrittäjyyttä käsitteleviä luentoja, kursseja ja työpajoja. Sinulle tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa pohjoismais-venäläistä verkostoa, johon kuuluu toisia puukäsityöläisiä ja museoväkeä. 
Odotamme Sinulta, että osallistut johonkin Stundarsin käsityöläistapahtumaan ja Käsityöläiskilta Björkenin toimintaan. 

Arctic Wood NetWorkissa osallistuu Luostarinmäen käsityöläismuseo (Turku), Hjerl Heden ulkoilmamuseo (Tanska), Midt-Troms Museum (Norja), Murbergetin museo (Ruotsi) sekä Kizhi State Museum of History ja Malye Korely Open-Air Museum (Venäjä).

Svenska kulturfonden tukee hanketta.

Lähetä hakemuksesi gunilla.sand@stundars.fi viimeistään 12.1.2019.