info@stundars.fi

Gunnarpalkinto – leikkimielinen käsityökilpailu

Stundars, Käsityöläiskilta Björken ja Korsholms 4H julistavat yhdessä leikkimielisen kilpailun leivonnassa, tekstiili- ja puukäsitöissä. Kilpailussa on sekä juniori- että seniorisarja ja kolme eri kilpailuluokkaa. Voittaja valitaan Stundarsin Käsityöläisjuhlilla 1.8.2020. Palkintoraati valitsee voittajan jokaisessa palkintoluokassa ja yleisö saa osallistua äänestämällä omaa suosikkiaan. Gunnar-palkinto on nimetty Stundarsin museon perustaneen Gunnar Rosenholmin (1912-1999) mukaan.

Järjestäjät toivovat runsasta osanottoa kilpailuun. Käytä tilaisuus hyväksesi ja tee jotain luovaa nyt poikkeuksellisena aikana, kun koronavirus pitää meidät kotona.

Mitä on Gunnarpalkinto?

Leikkimielinen käsityökilpailu, jonka tarkoitus on nostaa esiin käsityötä laajemmin ja saada uudet käsityöntekijöitä näyttämään kykynsä.

Mistä kilpaillaan?

Kilpailu käydään kolmessa luokassa: puu, tekstiili ja leivonta

  • Puukäsityönä tehdään käsityökaluilla puuesine, joka on maksimissaan 30×30 cm. Tuomarit arvioivat luovuutta, materiaalin käsittelyä ja viimeistelyä.
  • Tekstiilityön avulla tulkitaan jotakin kappaletta/laulua. Kappaleen voi valita vapaasti ja työ saa olla kooltaan maksimissaan 70×70 cm. Tuomarit arvioivat laulun ja työn yhteensopivuutta, luovuutta ja sommittelua.
  • Leivontatyönä leivotaan makea leivonnainen teemalla ”nykyaikainen vaihtoehto sen seitsemälle sortille”. Tuomarit arvioivat luovuutta, ulkonäköä ja makua.

Kuka voi kilpailla?

Kaikki, jotka osaavat tehdä käsitöitä, voivat osallistua. Junioriluokassa kilpailevat 0-12 -vuotiaat, kun taas 13-99 -vuotiaat kilpailevat senioriluokassa.

Kuinka kilpailuun ilmoittaudutaan ja maksaako siihen osallistuminen?

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä viesti sähköpostiin info@stundars.fi viimeistään 20.7. Osallistumismaksu on juniorisarjassa 0 € ja seniorisarjassa 7 € (joka sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan). Maksu maksetaan Koivulahden säästöpankkiin Stundarsin tilille FI 53 4958 0010 1079 55 viimeistään 27.7.2020. Kilpailuun saa jättää yhden (1) työn kilpailuluokkaa kohden (puu, tekstiili tai leivonta)

Miten toimitaan arviointipäivänä?

Arviointipäivänä, joka on Stundarsin käsityöteemapäivän yhteydessä lauantaina 1.8.2020, tuodaan kilpailutyöt Stundarsiin viimeistään klo 10. Kilpailuun osallistuvilla on vapaa sisäänpääsy tapahtumaan. Työt ovat juhlavieraiden nähtävillä ja ja yleisö saa myös äänestää suosikkiaan. Palkintojenjako suoritetaan teemapäivän

Mitä voi voittaa?

Tuomarien palkinnot jaetaan eri kilpaluokissa, kun taas Gunnar-palkinto annetaan yleisön suosikille.

Nyt on mahdollista olla luova ja pitää hauskaa. Tuo esiin vahvuutesi ja mielikuvituksesi ja yllätä sekä itsesi että yleisö jollakin aivan ainutkertaisella.

 

Käsityöläiskilta Björken

Korsholms 4H