info@stundars.fi

Föreläsning och kurs: Reparation av timmerbyggnad

Föreläsning och kurs: Reparation av timmerbyggnad

Planerar du att reparera en timmerbyggnad eller är du intresserad av timring? På Stundars museum i Korsholm arrangeras den 23.-24.10 en kurs om reparation av timmerbyggnader. På fredagen den 22.10 hålls en föreläsning i samma ämne. Som föreläsare och kurslärare fungerar etnolog Marcus Lepola. Föreläsningen är en bra grund för den praktiska kursen. Det går att delta endast i föreläsningen, men pga begränsat antal platser har de som deltar i kursen företräde.

Kursen är riktad till nybörjare och man får lära sig baskunskaper inom reparation av timmerbyggnader, såsom timring och byte av nedre stockvarv.  På kursen påbörjas reparation av en museibyggnad. Arbetet utförs utomhus på Stundars museiområde lördag och söndag kl 9.00-17.00. Under dagen kan du avnjuta medhavd matsäck i Smedens stuga.

Maximalt antal deltagare i kursen är 10 personer. Som kursspråk fungerar svenska och finska. Kursens pris är 50 € (föreläsning och kaffeservering under fredagen och veckoslutet ingår). Föreläsningens pris är 5 € (kaffeservering ingår).

Kursen är nu fullbokad men vi tar emot anmälningar till reservplats. Till föreläsningen finns ännu lediga platser!

Anmäl dig senast 19.10. genom denna länk: https://forms.office.com/r/7XSYBKZZdT

Föreläsning på fredag 22.10 kl. 17.00-19.00, Stundars Rofhöks byggnad
Kurs på lördag och söndag 23-24-10 kl. 9.00-17.00, Stundars museiområde

Om du har frågor eller måste avboka ditt deltagande kan du skicka e-post till projektledare Saana Lind, saana.lind@stundars.fi eller ringa 050 514 0444. Kursen är en del i Leaderprojektet ”Härliga Hus i Österbotten”.