info@stundars.fi

Inhiberad Byggnadsvårdresa till Tammerfors 14.8

Tyvärr måste vi inhibera resan på grund av dålig coronavirussituation.

Kom med på en byggnadsvårdsresa till Tammerfors!
Leaderprojektet ”Härliga hus i Österbotten” ordnar en resa till Tammerfors lördag 14.8.2021. Vi bekantar oss med verksamheten vid Byggnadsvårdsföreningen i Birkaland och arkitekturen i palatset Milavida, även känd som Näsilinna.

Till vårt förfogande har vi en normalstor buss så det är lätt att hålla säkerhetsavstånd. Resan startar från Vasa kl. 7 och vi stannar vid Juustoportti i Jalasjärvi ca kl. 8.20. Du kan stiga på i Vasa eller i Jalasjärvi. Returen till Vasa avgår kl. 17 och även på hemresan stannar vi vid Juustoportti.

Framme i Tammerfors besöker vi först Byggnadsvårdcentrum Piiru i Pispala. Där bekantar vi oss med Byggnadsvårdsföreningen i Birkaland och dess verksamhet. Från Piiru förflyttar vi oss till Villa Tahmela. Den som önskar kan göra det till fots (1,2 km) och får samtidigt en promenad genom Pispala. I Villa Tahmela intar vi lunch (à 10 €).

Från Pispala beger vi oss till centrum av Tammerfors där man till exempel kan besöka Domus Classicas butik. Från centrum fortsätter vi till palats Milavida och museet där. I Milavida får vi en arkitekturguidning där vi bekantar oss med palatsets stil och arkitektur både inom- och utomhus. Guidningen tar ca 1 timme och är på svenska och finska. Hemresan startar från Milavida kl. 17.

Resan kostar 20 € per deltagare. Därtill bekostar var och en sin egen lunch i Villa Tahmela (10 € inklusive kaffe), inträdet till Milavidas museum 6 € (Museikortet fungerar som betalning).

Alla som är intresserade av byggnadsvård är välkomna med på resan. Anmälan senast 23.7 till adress https://forms.office.com/r/PyquqJPuHH
Info och förfrågan till projektledare Saana Lind saana.lind@stundars.fi tfn 050 514 0444.

Begränsat antal deltagare. Vi följer myndigheternas coronarekommendationer och begränsningar. Ifall deltagarantalet inte är tillräckligt inhiberas resan.  Ingen avgift debiteras ifall resan inhiberas.

Piiru https://www.piiru.fi/
Villa Tahmela https://www.facebook.com/tahmelanhuvila
Museum Milavida http://www.museomilavida.fi/