Stundars sommaren 2020

Sommarsäsongen inleds 22 juni och museet är öppet varje dag kl. 11-16 fram till den 15 augusti. I sommar kan du uppleva hur man levde i Österbotten i början av 1900-talet. Du kan delta i gammaldags sysslor eller bara se och höra hur man arbetade och levde tidigare.

Sommarens program på kommande i början av året 2020. 

Lek- och lärmiljöer

I Lekbondstugan får barnen leka gammaldags lantliv i en äkta miljö. I Lekfähus finns våra husdjur i trä som behöver bli omskötta och matade av små hjälpredor. I Barnens lanthandel är det roligt att väga, mäta, köpa och sälja varor. I Snickarboden finns riktiga verktyg och där kan man pröva på att spika och såga. Hantverks- och konsttillfällen ordnas i museibyn under sommar-säsongen, se närmare info på vår hemsida och sociala media. 

Djurpark

Stundars alla husdjur får under sommaren flytta till ett helt nytt område i museibyn. Här i djurparken blir det guidningar där du får följa med hur djuren sköts och matas. Våra husdjur är får, getter, höns och kaniner.

Stundars förbehåller sig rätten till ändringar.

Vid Stundars finns Cirkas butik och kafé. För öppethållningstider och mer info till länk Cirkas hemsida

Även beställningsrestaurang Hemmer finns på Stundars. För bokning och mer info länk till restaurang Hemmers hemsida

Behöver du övernattning rekommenderar vi Hotell Astor i Vasa och Hotell Vallonia i Korsholm, fråga efter ”Tidsresepaket”.