Vi skräddarsyr gärna besöken enligt hur stor din grupp är, hur länge ni kan stanna och övriga önskemål.  Nedan följer exempel på paket.

Kontakta vårt kansli tfn 06-344 2200 eller info(at)stundars.fi

Guidad rundtur

Ett besök på Stundars museum ger dig en fascinerande inblick i livet på den österbottniska landsbygden för hundra år sedan. Under en guidad rundtur i ett av Finlands största friluftsmuseer får du se allt från Bondstugans färgprakt till backstugusittarnas anspråkslösa stugor. Därtill finns här Lanthandel, Byskola och flera hantverkarverkstäder.

Tid: 1 h
Grupp: 1 – personer
Språk: svenska/finska/engelska
Pris: inträde 7€/person + 20/60 €

 

Teambuilding – Samhörighetsskola

Rolig och annorlunda tävling där Ni i grupper utför olika uppgifter helt i linje med den museala miljön. Här gäller det att ha talang för handmjölkning av träkon Stundarina och hästskokastning eller gamla mått och vikter, dragkamp, gammaldags skollektion osv.  Samhörighetsskolan kan kombineras med kaffe eller annan traktering. Varje deltagare får ett fint diplom. Samhörighetsskolan skräddarsys enligt gruppernas bakgrund och intresse.

Tid: ca 1,5 h
Grupp: 10-50 personer
språk: svenska/finska/engelska
Pris: inträde 7€/person + 170 € och uppåt beroende av gruppens storlek

Bondosttillverkning och traditionell kaffekokning

Vi tillverkar bondost i Smedens stuga. Du kan se vad som behövs för att tillverka bondost och grädda den.  Vi kokar också kaffe på traditionellt sätt, det vill säga vi rostar, maler och kokar kaffet. Vi avslutar med att dricka kaffe och smaka på osten.

 

Tid: ca 2 h

Grupp: ca 10 personer
Språk: svenska/finska/engelska

Plats: Smedens stuga
Pris: 23 € / person

 

Händiga hantverk

En avkopplande stund där du lär dig något nytt eller friskar upp dina färdigheter i något hantverk . Stundars bjuder på enkla hantverkskurser i en inspirerande miljö och som minne får du en egenhändigt tillverkad produkt. Exempel på hantverk är luffarslöjd, tovning, träslöjd, matlagning eller bakning.

Tid: 1-2 h
Grupp:5-12 personer
Språk: svenska, finska, engelska
Pris: inträde 7€/person + handledning 200€ + materialkostnader

Djurdag på Stundars

Stundars har en nyt djurby och våra husdjur har flyttat in och vill gärna ha besök. Kom och hälsa på och lär känna dem tillsammans med djurskötare Anna Ros. Du får mata, klappa och gosa med djuren. Att umgås med djur är roligt och avstressande för alla åldrar.

För skol- och dagisgrupper kan vi erbjuda ett pedagogisk program där vi lär oss mera om djurens spännande liv. 

Vi tar emot grupper fram till mitten av november. Det är lätt att komma hit både med barnvagn och rullstol. 

Tid: 45 min – 1,5 h 

Grupp: min 10 personer
Språk: svenska, finska, engelska
Pris: 5€/person, 0-1 år gratis

Museiväskor

Vi lånar ut museiväskor till grupper utanför Stundars. Lånetiden är en månad per väska. Materialet avhämtas och återlämnas till Stundars. Museets personal kan komma och berätta om väskornas tema mot en avgift.

För bokning, avhämtning och återlämning av museiväskor kontakta museiassistent Maria Blomberg, maria.blomberg@stundars.fi eller 044-7635277.

Kaffekorgen innehåller material som visar ”Livet hemma” (1920-1930). Kaffebönor, kafferost, kaffekvarn, kaffesurrogat, kaffeklarning, sockertopp och mycket annat som hör till njutbara kaffestunder.

Kappsäcken är fylld med material som visar ”Vardagsliv” (1920-1930). Innehåller gamla fotografier som visar tvätt, bröllopsförberedelser, häst, dikesgrävning, sådd och skörd samt pärtspikning.

Teambuilding – Tyky-dag med Qigong och Historiska Upplevelser

Vad sägs om att få inleda din dag av välmående ( Tyky-dag) med ett pass qigong i idyllisk miljö med historien i centrum?  Programmet är en kombination av qigong (Wasa Wellness) och Stundars eget Teambuildingprogram, se ovan.  Alternativt kan man byta ut qigongen mot ett pass skrattyoga.

 

 

 

 

 

Qigong kan översättas som rörelse eller arbete med energi. Det är en träningsform som ger både rörelsemeditation och mentalträning samtidigt. Qigong hjälper dig att fylla på din egen energi och ökar din psykiska och fysiska kraft samt får dig att bevara din hälsa. Ett utmärkt redskap för dig som känner att du behöver få ner din stressnivå. Med qigongens hjälp tränar du upp din smidighet och ökar energinivån i kroppen. Träningen kan ske såväl utomhus som inomhus.  Inga förkunskaper behövs utan du kommer långt med ett öppet sinne och mjuka kläder. Qigonginstruktör är Carina Granö-Träskelin från Wasa Wellness.

Skrattyoga –  ett bra sätt att skapa en god stämning i gruppen och på samma gång få träning för magmusklerna. Skrattyoga är avslappnande och uppiggande. Den kan även kombineras med interaktiva föreläsningar om glädjens och skrattets betydelse för hälsan. Instruktör är Sointu Mäki-Lohiluoma från Wasa Wellness.

 

Tid: ca 1,5 h
Gruppstorlek: ca 10-25 personer
språk: svenska/finska/engelska
Pris: 460 €

Gamla timmerbyggnader –  goda råd och dåd

Följ med vår intendent Peter Båsk på en rundvandring bland Stundars museibyggnader och på bostadsområdet Stundars. Du får tips och idéer för egen renovering men även ögonfröjd för dig som fascineras av gammal timmermanskonst.

Tid: 1,5 h
Grupp: max 20 personer
Pris:  inträde 7€/person + 100 €
Språk: svenska, finska