Evenemang: 27 Juli 2020

Vi bekantar oss med österbottnisk matkultur genom temaguidningar. Du får se hur en fisk rensas och hur man saltar fisk. Du ser också hur man gör fil och bakar kaka med gamla recept. I köksredskapsutställningen lär du dig mer om matlagningens historia. Troligtvis rör sig även svenska lantbruksföreningens smörkonsulent från 1898 på området och ger råd om smör. Laggkärlsdemonstration och öppet hus i sockenmagasinet. Laggkärlet av trä var en av självhushållningens viktigaste kärl som tillverkades i olika storlekar och användes i många sysslor. Temaguidning om mattraditioner kl 13 (på svenska) och kl 14 (på finska)

Du får mata och sköta kaninerna, fåren och hönsen. Djurguidningen är tillgänglig med både barnvagn och rullstol. Språk: svenska, finska, engelska Tid: ca 45 min

Hur levde människorna för över 100 år sedan? Hurdan var deras vardag? Vad arbetade de med, vad åt de och hur klädde de sig? Hur såg hemmen, skolan och butiken ut och vad var deras historia? Om detta och mycket mer om österbottniskt lantliv får du höra och se under Stundars museiguidning. Under denna sommar sker guidningarna utomhus och besökarna får självständigt bekanta sig med inomhusmiljöerna. Språk: svenska, finska, engelska Tid: ca 45 min