info@stundars.fi

Temadag mattraditioner

Vi bekantar oss med österbottnisk matkultur genom temaguidningar. Du ser också hur man gör fil och bakar kaka med gamla recept. I köksredskapsutställningen lär du dig mer om matlagningens historia. Troligtvis rör sig även svenska lantbruksföreningens smörkonsulent från 1898 på området och ger råd om smör.

Program 

  • kl 11-12 Öppet hus i Sockenmagasinet vid Solf kyrka
  • 11.15 Djurguidning
  • 12.00 Anna Ros mjölkar sin get
  • 13.00 Temaguidning på svenska , 13:30 på finska
  • 13:30 Fil görs av getmjölk
  • 14.15 Djurguinding

Kokning av lungmos i Bondstugan.

Leif Paulin visar verktyg använda vid laggkärlstillverkning i Snickarens stuga kl 11-16.

  • Laggkärlet av trä var en av självhushållningens viktigaste kärl som tillverkades i olika storlekar och användes i många sysslor inom matlagning, förvaring och byke.

Programmet ingår i inträdesavgiften 7€/3€. Museikortsmål.

 

Ett begränsat antal färska Stundarsgrisar till försäljning. 10 € för 4 st. Inga reservationer.

Cirkas kafé och butik öppet

Restaurang Hemmer serverar lunch kl 11:30 – 13:30: salladsbuffet, varierade bröd och pålägg, varmrätt, lunchdrycker och kaffe/te. 15 €/person

 

Välkomna!


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

  • 2020-12-01
  • 00:00 - 00:00