Vi bekantar oss med österbottnisk matkultur genom temaguidningar. Du ser också hur man gör fil och bakar kaka med gamla recept. I köksredskapsutställningen lär du dig mer om matlagningens historia. Troligtvis rör sig även svenska lantbruksföreningens smörkonsulent från 1898 på området och ger råd om smör.
Program
- kl 11-12 Öppet hus i Sockenmagasinet vid Solf kyrka
- 11.15 Djurguidning
- 12.00 Anna Ros mjölkar sin get
- 13.00 Temaguidning på svenska , 13:30 på finska
- 13:30 Fil görs av getmjölk
- 14.15 Djurguinding
Kokning av lungmos i Bondstugan.
Leif Paulin visar verktyg använda vid laggkärlstillverkning i Snickarens stuga kl 11-16.
- Laggkärlet av trä var en av självhushållningens viktigaste kärl som tillverkades i olika storlekar och användes i många sysslor inom matlagning, förvaring och byke.
Programmet ingår i inträdesavgiften 7€/3€. Museikortsmål.
Ett begränsat antal färska Stundarsgrisar till försäljning. 10 € för 4 st. Inga reservationer.
Cirkas kafé och butik öppet
Restaurang Hemmer serverar lunch kl 11:30 – 13:30: salladsbuffet, varierade bröd och pålägg, varmrätt, lunchdrycker och kaffe/te. 15 €/person
Välkomna!