info@stundars.fi

Tekstiilipäivä

Kesän Tekstiilipäivässä on esillä paikattuja ja parsittuja tekstiilejä Parsittu ja paikattu näyttelyssä (tuottanut Taitoliitto, osa kiertonäyttelystä) sekä museon tekstiilikokoelmasta. Tämän vuoden käsityötekniikka on paikkaaminen ja parsiminen.

Klo 11-13 & 13.30-15.30 Taidepedagogi Susanne Granberg pitää työpajaa, jossa voi tutustua paikkaamisen trendikkääseen tekniikkaan, näkyvään paikkaamiseen (Visible Mending). Ota mukaan esimerkiksi tilkkuja ja oma vaate tai muu tekstiili, johon voit kokeilla näkyvää paikkaamista. Pläkkyrintuvan piha.

Klo 11-14 Työnäytöksissä käsityöyhdistys Björken r.f:n käsityöläiset näyttävät erilaisia tekstiileihin liittyviä työtekniikoita.

Klo 12-15 Sulvan Käsityökoululaiset pitävät työpajaa käsityöopettaja Anki Snickars-Hoxellin kanssa. Sepän tuvan piha.

Klo 12-14 Näytöksiä kivimankelilla, paikka Pläkkyrintupa. Kävijät näkevät lakanoiden mankelointia kivinmankelilla  sekä vanhoja, kirjailtuja ja pitsikoristeisia käyttötekstiilejä ja vaatteita museon tekstiilikokoelmasta. Voit ottaa mukaan oman lakanan ja mankeloida sen kivimankelilla.

Klo 14 Opastus Parsittu ja paikattu näyttelyyn, su&ru. Lähtö Maalaistuvan piha

Klo 13-15 Avoin neulekahvila. Sulvalainen kutojaryhmä paikalla. Ota mukaan omat kutimet ja neulo Stundarsissa yhdessä muiden kanssa! Museoalueella on penkkejä, mutta voit ottaa mukaan myös esimerkiksi oman retkijakkaran.

Kuvataiteilija Moa Cederbergin näyttely Navetassa esittelee ajankohtaista, pohjalaista tekstiilinykytaidetta.

Pitkiä pellavia, hyviä kankaita -pienoisnäyttelyssä Savenvalajan tuvassa voi tutustua langan ja kankaiden valmistamiseen Pohjanmaalla 1900-luvun alkupuolella.

Kävijät näkevät päivän aikana vaatteiden ja lakanoiden pesua ja mankelointia entisajan välinein sekä vanhoja, kirjailtuja ja pitsikoristeisia käyttötekstiilejä.

Ohjelma sisältyy museon sisäänpääsymaksuun. Museokorttikohde.


Merja Räty: Mikrohistoriaa, 2020. Vanha rikkikulunut keittiöpyyhe, kirjontalangat, kankaalle tulostettu valokuva, monigami-käsitelty paperi, vanhat kolikot


Pitsiliina. 1900-luvun alku, Pohjanmaa. Stundarsin ulkoilmamuseon tekstiilikokoelma.


Tytti Nieminen: Kerroksia – Lempifarkkujen uusi elämä, 2020. Farkku, kankaat, kirjontalangat

Naisten alushousut. 1900-luvun alku, Pohjanmaa. Stundarsin ulkoilmamuseon tekstiilikokoelma.

 

 

 

 


Event Details

  • Päivämäärä:

  • 2021-11-27
  • 00:00 - 00:00