info@stundars.fi

Studieresa till Kristinestad

Välkommen med på en studieresa som projektet ”Gamla gårdar och miljöer – en hållbar resurs för Österbotten” ordnar till Kristinestad. Resan kostar 40 € och i priset ingår bussresan, guidning, evenemangsarmband och kaffe.

Datum: lördagen 15.6.2019, kl. 9.00 – 17.00

Avgår: Stundars museums parkeringsplats, Stundarsvägen 5, 65450 Solf

Anmälan: per telefon, SMS eller med e-post. Sista anmälningsdag är to 6.6.2019: Anni Lehtimäki, tel. 050-5140 444 eller anni.lehtimaki(a)stundars.fi.

Berätta i samband med anmälan, om du vill stiga på längs vägen. För kaffeserveringens skull, uppge också eventuella allergier.

Avgift: Reseavgiften (40 €) kan du betala kontant på bussen (gärna jämna pengar!), med bankkort eller per faktura som Stundars skickar. 

Studieresans program

Under studieresan till Kristinestad bekantar vi oss med stadens fina trähus och trädgårdar. Väl framme njuter vi kaffe i målarmästare Stendahls hus och under en promenad bekantar vi oss med Ulrika Eleonorakyrkan. Efter lunchen (på egen bekostnad) får vi även en guidad rundtur i Lebellska köpmansgården.

Under eftermiddagen får vi bekanta oss med ”Öppna portar” dvs. öppna hus och trädgårdar. I många trädgårdar finns pop-up caféer där man kan dricka eftermiddagskaffe (på egen bekostnad). Med på ”Öppna portar”- evenemangets besöksmål finns också hus som man håller på att restaurera och vi kan också besöka dem.

Du har möjlighet att utforska besöksmålen på förhand mm. via dessa länkar:

http://www.visitkristinestad.fi/bekanta-dig-med-staden/

http://www.visitkristinestad.fi/upplev/evenemang/oppna-portar/


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

  • 2023-03-21
  • 00:00 - 00:00