info@stundars.fi

Ruokapäivä

Tänä vuonna Stundarsin Ruokapäivä käsittelee 1900-luvun arkiruokaa. Ruokavalion runko saatiin pääasiassa lähiympäristöstä, oman tilan tuotteista. Siksi etenkin arkiruoka oli hyvin yksinkertaista. Miltä ruoka näytti ja mistä se koostui? Tästä saat tietoa näyttelyiden, maistiaisten, valokuvien ja reseptien kautta.

Ruokapäivän aikana Jessica Granlund leipoo verileipää museon leipomossa ja kävijöillä on mahdollisuus ostaa verileipää mukaan niin kauan kuin niitä riittää.

Tuomme esiin yhden tärkeimmän pohjalaisen vanhan arkiruuan eli suolasilakan ja sen teon. Anita Storm on paikalla ja antaa vinkkejä vastaavanlaisista edullisista tekotavoista ja hyvistä kaloista.

Lapsille on oma tehtävä, joka käsittelee entisajan ruokakaappia.

Ruokapäivä toteutetaan yteistyössä: Stundars & KulturÖsterbotten, projekti Kurant. Ohjelma sisältyy museon pääsymaksuun. Museokorttikohde.


Event Details

  • Päivämäärä:

  • 2021-07-22
  • 00:00 - 00:00