info@stundars.fi

Opintomatka Kitinojan perinnekylään Seinäjoelle

Lähde mukaan ”Vanhat rakennukset ja ympäristöt – kestävä voimavara Pohjanmaalle” -hankkeen opintomatkalle Seinäjoelle, joka tehdään Kitinojalle rakentumassa olevaan perinnekylään. Matkan hinta on 15 € ja siihen sisältyy bussikuljetus, opastukset sekä kahvitarjoilu.

    

Matka-aika: torstai-ilta 2.8.2018 n. klo. 17.00 – 21.00

Lähtö: Stundarsin museon parkkipaikalta, Stundarsintie 5, 65450 Sulva,

Ilmoittautuminen: soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla viimeistään ma 16.7.2018: Anni Lehtimäki, tel 050-5140444 tai anni.lehtimaki(a)stundars.fi

Kertokaa ilmoittautumisen yhteydessä, jos haluatte tulla kyytiin matkan varrelta. Tarjoilun vuoksi ilmoittakaa samalla mahdolliset ruoka-allergiat.

Maksu: Retkimaksun 15,00 € voitte maksaa käteisellä bussissa (mielellään tasaraha) tai Stundarsin lähettämällä laskulla, jolloin tarvitsemme laskutusosoitteenne.

Matkaohjelma:

Maaseutukehittäjä Taina Hautamäki kertoo matkalla Kitinojan perinnekylähankkeen taustoista, kylän suunnittelusta ja sen nykytilanteesta. Vierailemme Paalijärvi perheen uudessa hirsitalossa, joka on tehty perinteiseen tapaan käsin veistäen. Naapurissa oleva Widgrenin talo taas on siirretty nykyiselle paikalleen Pohjanmaan puolelta Närpiöstä. Isäntäväki esittelee kotiaan, joka oli myös Seinäjoen rakennusmessujen oheiskohteena vuonna 2016. Tuolloin talossa kävi vierailijoita enemmän kuin missään asuntomessujen oheiskohteessa on käynyt koskaan niiden historian aikana. Paluumatkalla bussi kiertää Kyrönjokivarren maisemissa käytettävissä olevan ajan puitteissa.

Molemmista kohteista on pidetty blogia, joiden kautta voitte jo etukäteen tutustua kohteisiin:

http://italianpunainenparitupa.blogspot.com/ ja https://taloahonlaidalla.blogspot.com/

 

 


Event Details

  • Päivämäärä: