info@stundars.fi

Museotorstai Sepän tuvassa

Museotorstaina 21.4 keskustelemme siitä, minkälaisia tauluja on ollut maalaiskotien seinillä ennen. Tapaamme sepän tuvassa klo 12–15 kuten tavallista. Vapaa sisäänpääsy.

Vierastaiteilijamme Matilda Enegren pitää samalla avointa studiota Grosin talossa. Hänen kanssaan voi maalata ja askarrella omia tauluja, jos haluaa.

Koriste-esineet ovat kaikkina aikoina olleet tärkeä piirre ihmisten kodeissa, tavallisesti taulun muodossa. Sen lisäksi että kuvat ovat usein miellyttävän näköisiä, niissä on myös paljon symboliikkaa ja tauluilla voi näyttää mihin yhteisöön tuntee itsensä kuuluvan. Esimerkiksi jos seinällä on kuninkaiden ja kuningattarien muotokuvia, tai kuvia muista kunnioitetuista ihmisistä. Valokuvauksen kautta ovat kehystetyt kuvat tulleet vähitellen tavallisemmiksi ja niistä on tullut enemmän henkilökohtaisia, kun sukulaistenkin kuvia on laitettu seinälle koristeeksi. Seiniä ovat koristaneet kaikenlaiset kuvat, tsaarien muotokuvista kauniisiin ryssätauluihin, sekä litografioita ja kuvia maastamuuttajista.


Event Details

  • Päivämäärä:

  • 2022-07-05
  • 00:00 - 00:00