info@stundars.fi

Matdag

Temadag Mat på Stundars kommer i år att handla om vardagsmaten tidigt 1900-tal. Stommen i kosten fick man då främst från närmiljön, från den egna gårdens produktion och speciellt vardagsmaten var därför enkel.  Hur såg maten ut och vad bestod den av? Det här kan du ta del av under Matdagen genom utställningar, smakprov, fotografier och recept. För barnen finns en egen uppgift som handlar om äldre tiders skafferier.

Vi koka korngrynsgröt utomhus, i vår stora gryta, och gröten beräknas vara färdig för smakprov kl. 13.
Under matdagen bakar Jessica Granlund blodbröd i vårt bageri och det finns möjlighet att köpa hem bröd. Begränsad mängd.

 Vi kommer också att lyfta fram en av vardagens viktigaste råvara, nämligen saltströmming och Anita Storm är på plats och ger tips om tillredning av dagens motsvarande förmånliga och goda fiskar.

Förverkligas i samarbete med KulturÖsterbotten, projekt Kurant.

 

 


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

  • 2021-05-13
  • 00:00 - 00:00