info@stundars.fi

Kurs Ytbehandling och målning inne och ute

 

”Gamla gårdar och miljöer – en hållbar resurs för Österbotten” –

projektets kurser och evenemang

Projektets tillställningar är öppna för alla som är intresserade av gamla byggnader, kulturmiljöer och deras skötsel och

 underhåll. Som medverkande finns experter, myndigheter och företagare i branschen och du får även möjlighet att diskutera med dem. Kurserna och föreläsningarna hålls på både svenska och finska.

Kurs 6: Ytbehandling och målning inne och ute

Stundars, Stundarsvägen 5, Solf                                                     lördag 9.00 – 17.00

9.2.2019                                                                                                   20,00 €

Konservator, FM Liisukka Oksa

 

Ett kompakt kurspaket om målning och ytbehandling av gamla hus ute och inne. Dagen innehåller övningar samt kort teori om ytbehandlingen i olika tidsepoker, färger och material. Kursen ger dig hjälp i att välja rätta lösningar för renovering av en gammal gård. Ta med skyddskläder och -handskar. Kursen hålls mestadels på finska. Max 15 stud.

I kursprogrammet ingår bl.a. föreläsningar och vi lär oss känna och använda traditionella färgpigment varav vi gör en egen färgkarta för varje deltagare. Under dagen har vi också möjlighet att diskutera tillsammans och fundera kring kursdeltagarnas egna projekt. Ni kan ställa frågor och ta med t.ex. fotografier och materialprov.

Vid anmälningen uppge också eventuella allergier för kaffeserveringens skull. Ta med egen lunch. På plats finns kylskåp, micro, osv.

Kursinfo och anmälningar senast måndagen den 4.2.2019

Anni Lehtimäki, tel 050 514 0444 e-post: anni.lehtimaki(a)stundars.fi

 Välkommen med på kurs!

 

 

 

 

 

 


Evenemangsdetaljer

  • Datum: