info@stundars.fi

Konstläger för barn arr. Pro Artibus

Pro Artibus konstläger sommaren 2021

Tid: 14–18.6 kl. 9–15 på Stundars

Under Pro Artibus konstläger har vi trädgård och växter som tema. Vi undersöker hur det är göra konst ute och låter oss inspireras av mönster och system som bygger upp naturen. Vi funderar också på offentlig konst, på hur det är att möta konst på en allmän plats, t.ex. i en park eller på skolgården. Lägren är konstläger med inslag av rörelse, lekar och tankenötter. Vi jobbar både enskilt och i grupp, i liten och stor skala. Lägrets huvudspråk är svenska. 

Pro Artibus konstläger har en undersökande syn på konst. Vi jobbar med barnet i fokus och ger utrymme för barnens egen kreativitet. Vi använder ett urval av både konstmaterial och övriga, i huvudsak ekologiska och/eller återvunna, material samt arbetar immateriellt med idén eller tanken som ledstjärnor. Som verkstadsguider fungerar konstpedagoger och konstnärer. I mån av möjlighet jobbar vi utomhus, men är inomhus vid behov.  

Målgrupp: lågstadiebarn i åldern 7–12 år, max deltagarantal 20 barn. 

Lägret är ett dagsläger som pågår kl. 9–15. Lägret är kostnadsfritt och UngMartha står i köket och gör lunch och mellanmål tillsammans med barnen. Dagligen är det 4–5 barn som tillsammans med UngMartha ansvarar för maten, så att varje barn har en köksdag. Det konstprogram som barnet missar under dagen i köket kan göras under någon av de andra lägerdagarna. Barnen är försäkrade under lägret.

På frågor svarar konstpedagog Johanna Halme, 044 9844 044, johanna.halme(a)proartibus.fi. Anmälan görs per e-post från och med 1.3.2021. Meddela barnets namn, ålder, eventuella allergier samt kontaktuppgifter till förälder. 

Sommarläger-2021-Flyer-stundars.pdf


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

  • 2021-06-14 - 2021-06-18
  • 00:00 - 00:00