info@stundars.fi

Kesänäyttely: Anni Laukka & Leif Strengell

Avajaiset 1.7. klo 18

Hemmerintalon vintillä Anni Laukan ja Leif Strengellin kesänäyttely 

Toinen meri. Leif Strengellin fotografyyreitä. Useisseissa teoksissa kuvataan metsä- ja luontoaiheita, joihin yhdistyy historiallisten tapahtumien kuvausta. Munsalan kunta Uusikaarlepyyssä on ollut pitkään Strengellille legendaarinen paikka, jolla on monivaiheinen, kiinnostava historia. Siihen liittyy oleellisesti niin kutsutun “Munsalan-sosialismin” historia. Munsala oli merkittävä paikka itsenäistymisen ajalla vuosina 1916-17. Strengelliä ovat inspiroineet myös vuoden 1944 jatkosodan punaiset sotilaskarkurit, jotka piiloutuivat Pohjanmaan rannikon metsiin. 

Leif Strengell kertoo: ”Kun kuvistani on tullut yleispätevämpiä ovat ajatukseni liikkuneet myös kohti energiankulutusta, luonnonsuojelua ja ihmisen aktiivista osuutta ilmastonmuutoksessa ja maan köyhtymisessä. Näihin ajatuksiin olen saanut apua Göran Torrkullalta, joka on kirjoittanut tekstin uuteen kirjaani, joka ilmestyy Stundarsin kesänäyttelyn yhteydessä.” 


Leif Strengell: Running II, fotogravyyri, 2020

Anni Laukan valokuvasarjassa ”Rethinking the Values” kuvataan kamppailua hiljaisen sisäisen äänen sekä lähipiirin ja ulkomaailman painostusten ja vaatimusten välillä. Onko elämän tärkeät asiat siirretty syrjään? 

Suorittamisten ja menestymisten kautta ihminen usein tavoittelee onnea, mutta aika ei pysähdy, kun päämäärä on saavutettu. Kiire jatkuu ja uudet päämäärät ja velvollisuudet odottavat ja raha sanelee koko ajan vain kiihtyvän tahdin.  

Ihminen voi hukata itsensä kaikessa tässä tai tuntea olevansa eksyksissä. Koko ajan pitäisi olla eri paikoissa ja tehdä kaikenlaista, samalla kun omat aistit todellisuudessa kaipaavat rauhaa ja uudelleenkiinnittymistä luontoon. Tuntuu, kuin olisi koko ajan menossa johonkin, mutta ei koskaa pääsisi perille.  

Työelämä on yhä enemmän sulautunut yksityiselämään ja viimeistään nyt koronapandemian aikana olemme oppineet, että etäkonttori ja siellä tehtävä työ voi olla missä vain ja milloin vain. Mutta saammeko olla myös tuottamattomia ja keskittyä siihen, mikä todella on meille itsellemme tärkeää?


Anni Laukka: Rethinking the Values, valokuva, 2020.


Event Details

  • Päivämäärä:

  • 2021-07-01 - 2021-08-15
  • 00:00 - 00:00