info@stundars.fi

Avajaiset Taidenäyttelyt

Taiteilijaryhmä On Northern Routes -näyttely Stundarsin Navetassa ja Hemmerin talon vintillä 27.6.-15.8.2019

On Northern Routes on kasvava joukko taiteilijoita, jotka tutkivat pohjoisen identiteetin muistoja ja arvoja. Ryhmä tavoitteena on tarkastella sitä, kuinka ihmisten ja luonnon välistä suhdetta harjoitetaan, millaisena se nähdään ja miten sitä arvotetaan nykyisen Euroopan pohjoisilla reunamilla.

Tarve aiempaa kestävämpään elämäntapaan on ilmeinen – On Northern Routes etsii oppia ja neuvoja, jotka pohjautuvat unohdettuihin tekniikoihin, vanhoihin uskomuksiin ja metodeihin, jotka muodostavat pohjoisen kulttuurin perustan. Ryhmän tavoitteena ei kuitenkaan ole idealisoida menneisyyttä, jossa ihmisen ja luonnon välinen suhde oli hyvin elävä. Pyrkimyksenä on katsoa tätä suhdetta uudenlaisista ja moderneista näkökulmista ja sitä, kuinka tuo perinteisempi luontosuhde voisi tänäpäivänä toimia ja millaisia muutoksia ihmisen luontosuhteen muutos voisi tuoda tullessaan.

Ryhmän taiteilijat ovat: kuvittaja Johanna Lohrenger (Latvia), kuvittaja Eglé Plytnikaite (Liettua), valokuvataiteilija Ilar Gunilla Persson (Ruotsi) ja valokuvataiteilija Patricia Rodas (Suomi)
https://www.onnorthernroutes.com/


Event Details

  • Päivämäärä:

  • 2022-08-08
  • 00:00 - 00:00