Vaellusreitti 6,6 km

Mittakaava 1:10000

Nähtävyydet:

 

Stundars

Monipuolinen Stundarsin ulkoilmamuseo käsittää yli 60 alueelle eri Mustasaaren kylistä ja Vaasan ympäristöstä siirrettyä rakennusta. Stundarsissa voit kokea 1900-luvun vaihteen ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudun elämää. Vierailu Stundarsissa on mielenkiintoinen iästä riippumatta ja yleisölle järjestetään ohjelmaa ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina.


Merkkikivi

Stundarsin Sotilaantuvan lähellä on graniittinen maanmittareiden käyttämä merkkikivi. Kivessä oleva kirjoitus on venäjäksi ja ruotsiksi. Kivi on 1910-luvulta.

 

Pumppuasemamuseo

Vanha pumppusasema palveli lähes 40 vuoden ajan ja toimii nykyään museona. Aseman seinille on ripustettu lahjakkaiden paikallisten taiteilijoiden seinämaalauksia. Museo on avoinna sopimuksen mukaan. Pumppuaseman lähistöllä on lintutorni, lato ja grillauspaikka.

 

Söderfjärden

Söderfjärden on 2300 ha suuri alue, jonne noin 520 milj. vuotta sitten iskeytyi meteoriitti. Söderfjärden on arvokas kulttuurimaisema ja maanviljelysalue, joka kuivatettiin 1920-luvulla. Söderfjärden on Suomen vilkkain kurkien syysmuuton aikainen levähdyspaikka.

 

Dammen

Dammen on ollut vanha markkinapaikka. Nykyään graafikko Tapani Tammenpää pitää ateljeetaan ja näyttelytilojaan Dammenilla. Avoinna sopimuksen mukaan.