”Stundarsin museossa on hauskaa”

Haluamme koululaisten ja päiväkotilaisten viihtyvän museossamme – samalla, kun he oppivat paikallishistoriastamme, kulttuuristamme ja perinteistämme. Räätälöimme mielellämme vierailunne ryhmänne koon mukaan, kuinka kauan aiotte viipyä ja muiden toiveidenne mukaan. Alla esimerkkejä paketeista.

Ohjelma kevät 2016

Käsityöläispäivät kouluille ja ryhmille

Tule viettämään mukava aamupäivä StSkolhantverk 2undarsissa! Käsityöläispäivien aikana museoalue on taitojaan esittelevien käsityöläisten asuttama. Vierilijaryhmä saa lyhyen esittelyn, jonka jälkeen alueella voi liikkua vapaasti opettajan kanssa. Käsityöläispäivien aikana kävijät saavat myös kokea itse tekemisen iloa.

Liikumme ulkosalla, joten muistakaa pukeutua lämpimästi!

Hinta: 6 €/henkilö

Ikä: 6-vuotiaille ja siitä ylöspäin

Käsityöläispäivät järjestetään seuraavasti: 17.5, 18.5, 24.5, 25.5. klo  9 – 12.

Varaa Käsityöläispäivä päivä heti tai viimeistään maanantaina 10.5.2016, puh. 06 344 2200 tai info (at)stundars.fi

Kevätleikkejä päiväkotiryhmille

IMG_6750Tule viettämään riehakasta aamupäivää Stundarsiin keväisten ulkoleikkien ja puuhastelujen merkeissä. Täällä voi mm. puhaltaa saippuakuplia, leikkiä kaarnaveneiden kanssa, nikkaroida, kalastaa helmiä, puuhastella ja kulkea älä-astu-maahan rataa. Sepän tuvassa voi tutustua Sepän-Mariaan. Leikkinavetassa ja -maalaiskaupassa voi hoitaa eläimiä ja käydä kauppaa. Nikkari-aitassa voi sahata ja naulata. Mehut ja kahvit possuineen tarjoillaan Navetassa.

Liikumme ulkosalla, joten pukeutukaa lämpimästi!

Aika: 2 h

Hinta: 6 €/lapsi (mehu + hillopossu sis.), 3 €/aik. (kahvi + hillopossu)

Ikä: 0-6v.

Lapsiryhmät voivat  ilmoittautua seuraaviin Kevätleikki -päiviin: 19.5, 20.5, 26.5. klo  9 – 11.

Varaa Kevätleikki -päivä heti tai viimeistään maanantaina 10.5.2016, puh. 06 344 2200 tai info(at)stundars.fi

Opastettu kiertokäynti yhdessä Suomen suurimmista ulkoilmamuseoista

Tutustumme mm. arkipäivän elämään maalaiskaupassa, kyläkoulussa ja maalaistalossa. Kuinka elettiin 1900-luvun vuosisadanvaihteessa ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla.

Aika: n. 1 h
Suositeltava ikä: esikoulu ja siitä ylöspäin
Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka
Hinta: 50 €/luokka

Vanhanajan oppitunti

Vanhanajan oppitunnin aikana saat harjoitella laskemista helmitaululla tai lukemista aapiskirjasta. Jos olet taitava, saat myös kirjoittaa oikealla mustekynällä. Muistat varmaan, että opettaja voi tarkistaa, oletko pessyt korvantaustasi kunnolla…

Aika: 45 min.
Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka
Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin
Hinta: 40€/luokka

Aikamatka – Arjen touhuja vuonna 1903

Arkipäivä vuonna 1903 – Smedens Annalla on kiire ja hän ottaa mielellään ahkeria piikoja ja renkejä avukseen. Aikamatkalla saavat kaikki lapset pukeutua ajanmukaisiin vaatteisiin ja he saavat oman roolin. Aikamatkan aikana suoritamme arkisia touhuja, kuten puunkantoa ja tuvan siivousta. Navetan eläimet tulee myös ”ruokkia”. Työntouhun jälkeen maistuu ruoka, jonka itse valmistamme aikamatkan aikana.

Aika: 1,5-2 h
Ryhmä: enintään 12 lasta
Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin
Hinta: 100 €

Menneiden aikojen vaatemuoti

Vaatteet kertoivat ihmeen paljon niitä kantavista ihmisistä. Mitä nuori henkilö toivoi konfirmaation yhteydessä? Saiko köyhä torpan tyttö yhtä monta hametta kuin maalaistalon tytär? Kuten nykyäänkin, muoti vaihteli ja vaatteet ilmaisivat statusta myös 100 vuotta sitten.

Aika: 1 h
Ryhmä: noin 20 oppilasta
Ikäsuositus: Yläaste ja siitä ylöspäin
Hinta:80 €

Amerikankirje

Maatalon tyttö Sofia Pått Karmasista Västersolfista lähtii Amerikkaan vuonna 1893 26-vuotiaana. Hän lähti huhtikuussa, koska kovat pakkaset helmikuussa olivat estäneet matkasuunnitelmat. Itse matka kesti 25 päivää ja se oli hyvin rasittava. Mutta miksi niin monet pohjalaiset päättivät lähteä Amerikkaan? Aikamatkalla valmistelemme matkaa pakkaamalla matkalaukun ja järjestämällä kunnollisen eväspakkauksen. Harjoittelemme myös tarpeellisia englanninkielisiä sananparsia, jotka voivat olla hyödyksi Amerikkaan saavuttaessa.

Aika: n. 1,5 h
Ryhmä: enintään 12 lasta
Ikäsuositus: luokka 7 ja siitä ylöspäin
Hinta: 100 €