”Stundarsin museossa on hauskaa”

Haluamme koululaisten ja päiväkotilaisten viihtyvän museossamme – samalla, kun he oppivat paikallishistoriastamme, kulttuuristamme ja perinteistämme. Räätälöimme mielellämme vierailunne ryhmänne koon mukaan, kuinka kauan aiotte viipyä ja muiden toiveidenne mukaan. Alla esimerkkejä paketeista.

 

 

Jouluohjelma lapsille

 

Joululeivontaa 2014

Joluleivonta tarjoaa aamupäivän täydeltä jouluaskareita, pullapoikien leivontaa sekä kuusen koristelua. Lopuksi syömme vastapaistetut pullat ja juomme mehua.

 

 

 

 

 

 

 

Varaa sopiva päivä seuraavista: 18.11,  19.11,  20.11,  21.11

Hinta: 6,00 €/lapsi

Kellonaika: 9-11

Enintään 30 lasta/päivä  (lapset jaetaan 10 hlö ryhmiin)

Soita ja ilmoita ryhmäsi Stundarsin kansliaan 06-344 2200 viimeistään 14.11.2014.

 

Talvileikkejä 2014

Tule viettämään iloista aamupäivää Stundarsiin talvisten ulkoleikkien ja puuhastelujen merkeissä.

 

 

 

 

 

Täällä voi mm. liukua mäkeä, napakelkkailla. Sepän tuvassa voi lämmitellä takkatulen loisteessa ja tutustua Sepän Marian joulupuuhiin. Leikkinavetan eläimet odottavat joulua ja ahkeria talli-tyttöjä ja -poikia. Navetassa tarjoillaan hillopossuja mehun ja kahvin kera.

Liikumme ulosalla joten pukeutukaa lämpimästi!

Säävaraus – tarvittaessa soita numeroon 050-43 20 688

Päivämäärät: 9.12 / 10.12 / 11.12 klo. 9-11
Hinta: 6 € / lapsi (sis. mehun ja hillopossun) 3 € / aikuinen (kahvi ja hillopossu)

Soita ja ilmoita ryhmäsi Stundarsin kansliaan 06-344 2200 viimeistään 28.11.2014.

 

 

 

Käsityöläispäivät koululaisille 2015

Näiden päivien aikana museokylä on täynnä käsityöläisiä esittelemässä taitojaan. Stundarsin oppaat ovat vastaanottamassa koululaisryhmiä ja pitävät lyhyen esittelyn. Sen jälkeen ryhmät kulkevat omin päin yhdessä opettajansa kanssa. Oppilaat saavat päivien aikana myös kokeilla jotakin kivaa käsityötä. Käsityöläiset ovat paikalla klo 12:een asti.

Aika: n. 2 tuntia

Lisää tietoa tulossa keväällä 2015

 

 

Kevätleikkejä  2015

Tule viettämään riehakasta aamupäivää Stundarsiin keväisten ulkoleikkien ja puuhastelujen merkeissä. Täällä voi mm. puhaltaa saippuakuplia, leikkiä kaarnaveneiden kanssa, kalastaa helmiä, puuhastella ja kulkea älä-astu-maahan rataa. Sepän tuvassa voi tutustua Sepän-Mariaan. Leikkinavetassa ja -maalaiskaupassa voi hoitaa eläimiä ja käydä kauppaa.Mehut ja kahvit possuineen tarjoillaan navetassa.

 

 

 

 

 

 

Liikumme ulkosalla, joten pukeutukaa lämpimästi!

Aika: 2 h

Ikä: 0-6v.
Lisää tietoa tulossa keväällä 2015

 

Opastettu kiertokäynti yhdessä Suomen suurimmista ulkoilmamuseoista

Tutustumme mm. arkipäivän elämään maalaiskaupassa, kyläkoulussa ja maalaistalossa. Kuinka elettiin 1900-luvun vuosisadanvaihteessa ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla.

Aika: n. 1 h

Suositeltava ikä: esikoulu ja siitä ylöspäin

Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka

Hinta: 40 €/luokka

 

Vanhanajan oppitunti

Vanhanajan oppitunnin aikana saat harjoitella laskemista helmitaululla tai lukemista aapiskirjasta. Jos olet taitava, saat myös kirjoittaa oikealla mustekynällä. Muistat varmaan, että opettaja voi tarkistaa, oletko pessyt korvantaustasi kunnolla…

Aika: 45 min.

Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka

Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin

Hinta: 40€/luokka

 

Aikamatka – Arjen touhuja vuonna 1903

Arkipäivä vuonna 1903 – Smedens Annalla on kiire ja hän ottaa mielellään ahkeria piikoja ja renkejä avukseen. Aikamatkalla saavat kaikki lapset pukeutua ajanmukaisiin vaatteisiin ja he saavat oman roolin. Aikamatkan aikana suoritamme arkisia touhuja, kuten puunkantoa ja tuvan siivousta. Navetan eläimet tulee myös ”ruokkia”. Työntouhun jälkeen maistuu ruoka, jonka itse valmistamme aikamatkan aikana.

Aika: 1,5-2 h

Ryhmä: enintään 12 lasta

Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin

Hinta: 100 €

 

Menneiden aikojen vaatemuoti

Vaatteet kertoivat ihmeen paljon niitä kantavista ihmisistä. Mitä nuori henkilö toivoi konfirmaation yhteydessä? Saiko köyhä torpan tyttö yhtä monta hametta kuin maalaistalon tytär? Kuten nykyäänkin, muoti vaihteli ja vaatteet ilmaisivat statusta myös 100 vuotta sitten.

Aika: 1 h

Ryhmä: noin 20 oppilasta

Ikäsuositus: Yläaste ja siitä ylöspäin

Hinta:80 €

 

Amerikankirje

Maatalon tyttö Sofia Pått Karmasista Västersolfista lähtii Amerikkaan vuonna 1893 26-vuotiaana. Hän lähti huhtikuussa, koska kovat pakkaset helmikuussa olivat estäneet matkasuunnitelmat. Itse matka kesti 25 päivää ja se oli hyvin rasittava. Mutta miksi niin monet pohjalaiset päättivät lähteä Amerikkaan? Aikamatkalla valmistelemme matkaa pakkaamalla matkalaukun ja järjestämällä kunnollisen eväspakkauksen. Harjoittelemme myös tarpeellisia englanninkielisiä sananparsia, jotka voivat olla hyödyksi Amerikkaan saavuttaessa.

Aika: n. 1,5 h

Ryhmä: enintään 12 lasta

Ikäsuositus: luokka 7 ja siitä ylöspäin

Hinta: 100 €