”Stundarsin museossa on hauskaa”

Haluamme koululaisten ja päiväkotilaisten viihtyvän museossamme – samalla, kun he oppivat paikallishistoriastamme, kulttuuristamme ja perinteistämme. Räätälöimme mielellämme vierailunne ryhmänne koon mukaan sekä vierailun pituuden ja muiden toiveidenne mukaan. Alla esimerkkejä paketeista.

Varaukset (06) 344 2200 tai info(at)stundars.fi

Joulu 2016 ohjelmaa päiväkotiryhmille

Joululeivontaa

Joululeivonta tarjoaa aamupäivän täydeltä jouluaskareita, pullapoikien leivontaa sekä kuusen koristelua. Lopuksi syömme vastapaistetut pullat ja juomme mehua.

DSC00734_1

Aika: 29.11.–1.12. klo 9
Kesto: 2 h
Hinta: 6€/lapsi
Enintään 30 lasta/päivä
(lapset jaetaan 10 hengen ryhmiin!)

Ilmoittautumiset viim 22.11. puh (06) 344 2230 tai info(at)stundars.fi

 

Jouluvaellus

Jouluvaelluksella vierailemme museokylän tuvissa ja tutustumme entisaikojen joulunviettoon. Autamme maalaistalon muoria jouluaskareissa. Vaelluksen lopuksi nautimme mehua ja piparkakkuja Sepän tuvassa.

DSC_0619

Aika: 7-8.12. klo 9 tai 10.15
Kesto: 1 h
Hinta: 6€/lapsi
(sis. mehun ja piparin)
3€/aik. (kahvi ja pipari)
Enintään 20 lasta/ryhmä!

Ilmoittautumiset viim. 22.11. puh (06) 344 2230 tai info(at)stundars.fi

 

Talvileikkejä

Tule viettämään iloista aamupäivää Stundarsiin talvisten ulkoleikkien ja puuhastelujen merkeissä. Täällä voi mm. liukua mäkeä tai napakelkkailla. Sepän tuvassa voi lämmitellä takkatulen loisteessa ja tutustua Sepän Marian joulupuuhiin. Leikkinavetan eläimet odottavat joulua ja ahkeria talli-tyttöjä ja -poikia. Navetassa tarjoillaan hillopossuja mehun ja kahvin kera.

Säävaraus. Tarvittaessa soita numeroon 050 432 0688. Liikumme ulkosalla joten pukeutukaa lämpimästi!

Vinterlek

Aika: 9.12. klo 9
Kesto: 2 h
Hinta: 6 €/lapsi
(sis. mehun ja hillopossun)
3€/aik. (kahvi ja hillopossu)

Ilmoittautumiset viim. 22.11. puh (06) 344 2230 tai info(at)stundars.fi

 

 

Opastettu kiertokäynti yhdessä Suomen suurimmista ulkoilmamuseoista

Tutustumme mm. malaistalon, kyläkoulun ja maalaiskaupan arkeen 1900-luvun alkuvuosina ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla.

Aika: n. 1 h
Suositeltava ikä: esikoulu ja siitä ylöspäin
Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka
Hinta: 50 €/luokka

 

Vanhanajan oppitunti

Vanhanajan oppitunnin aikana saat harjoitella laskemista helmitaululla tai lukemista aapiskirjasta. Jos olet taitava, saat myös kirjoittaa oikealla mustekynällä. Muistat varmaan, että opettaja voi tarkistaa, oletko pessyt korvantaustasi kunnolla…

Aika: 45 min.
Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka
Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin
Hinta: 40€/luokka

 

Aikamatka – Arjen touhuja vuonna 1903

Arkipäivä vuonna 1903 – Smedens Annalla on kiire ja hän ottaa mielellään ahkeria piikoja ja renkejä avukseen. Aikamatkalla saavat kaikki lapset pukeutua ajanmukaisiin vaatteisiin ja he saavat oman roolin. Aikamatkan aikana suoritamme arkisia touhuja, kuten puunkantoa ja tuvan siivousta. Navetan eläimet tulee myös ”ruokkia”. Työntouhun jälkeen maistuu ruoka, jonka itse valmistamme aikamatkan aikana.

Aika: 1,5-2 h
Ryhmä: enintään 12 lasta
Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin
Hinta: 100 €

 

Menneiden aikojen vaatemuoti

Vaatteet kertoivat ihmeen paljon niitä kantavista ihmisistä. Mitä nuori henkilö toivoi konfirmaation yhteydessä? Saiko köyhä torpan tyttö yhtä monta hametta kuin maalaistalon tytär? Kuten nykyäänkin, muoti vaihteli ja vaatteet ilmaisivat statusta myös 100 vuotta sitten.

Aika: 1 h
Ryhmä: noin 20 oppilasta
Ikäsuositus: Yläaste ja siitä ylöspäin
Hinta:80 €

 

Amerikankirje

Maatalon tyttö Sofia Pått Karmasista Västersolfista lähtii Amerikkaan vuonna 1893 26-vuotiaana. Hän lähti huhtikuussa, koska kovat pakkaset helmikuussa olivat estäneet matkasuunnitelmat. Itse matka kesti 25 päivää ja se oli hyvin rasittava. Mutta miksi niin monet pohjalaiset päättivät lähteä Amerikkaan? Aikamatkalla valmistelemme matkaa pakkaamalla matkalaukun ja järjestämällä kunnollisen eväspakkauksen. Harjoittelemme myös tarpeellisia englanninkielisiä sananparsia, jotka voivat olla hyödyksi Amerikkaan saavuttaessa.

Aika: n. 1,5 h
Ryhmä: enintään 12 lasta
Ikäsuositus: luokka 7 ja siitä ylöspäin
Hinta: 100 €