”Stundarsin museossa on hauskaa”

Haluamme koululaisten ja päiväkotilaisten viihtyvän museossamme – samalla, kun he oppivat paikallishistoriastamme, kulttuuristamme ja perinteistämme. Räätälöimme mielellämme vierailunne ryhmänne koon mukaan sekä vierailun pituuden ja muiden toiveidenne mukaan. Alla esimerkkejä paketeista.

Varaukset (06) 344 2200 tai info(at)stundars.fi

 

Kevät 2017 ohjelmaa

Käsityöläispäivät kouluryhmille

korgarTule viettämään mukava aamupäivä Stundarsissa! Käsityöläispäivien aikana museoalue on taitojaan esittelevien käsityöläisten asuttama. Vierilijaryhmä saa lyhyen esittelyn, jonka jälkeen alueella voi liikkua vapaasti opettajan kanssa. Käsityöläispäivien aikana kävijät saavat myös kokea itse tekemisen iloa.

Liikumme ulkosalla, joten muistakaa pukeutua lämpimästi!

Päivämäärät: 16-17.5., 23-24.5.
Aika: klo 9-12
Hinta: 6€/oppilas
Varaukset: 050 432 0688 tai info(at)stundars.fi viim. ma 8.5.

 

Kevätleikkejä päiväkotiryhmille

IMG_6750Tule viettämään riehakasta aamupäivää Stundarsiin keväisten ulkoleikkien ja puuhastelujen merkeissä. Täällä voi mm. puhaltaa saippuakuplia, leikkiä kaarnaveneiden kanssa, nikkaroida, kalastaa helmiä, puuhastella ja kulkea älä-astu-maahan rataa. Sepän tuvassa voi tutustua Sepän-Mariaan. Leikkinavetassa ja -maalaiskaupassa voi hoitaa eläimiä ja käydä kauppaa. Nikkari-aitassa voi sahata ja naulata. Mehut ja kahvit possuineen tarjoillaan Navetassa.

Liikumme ulkosalla, joten pukeutukaa lämpimästi!

Päivämäärät: 18-19.5., 31.5-1.6.
Aika: klo 9-11
Hinta: 6€/lapsi (sis. mehu ja hillopossu), 3€/aikuinen (kahvi ja hillopossu)
Varaukset: 050 432 0688 tai info(at)stundars.fi viim. ma 8.5.

 

Opastettu kiertokäynti yhdessä Suomen suurimmista ulkoilmamuseoista

Tutustumme mm. malaistalon, kyläkoulun ja maalaiskaupan arkeen 1900-luvun alkuvuosina ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla.

Aika: n. 1 h
Suositeltava ikä: esikoulu ja siitä ylöspäin
Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka
Hinta: 50 €/luokka

 

Vanhanajan oppitunti

Vanhanajan oppitunnin aikana saat harjoitella laskemista helmitaululla tai lukemista aapiskirjasta. Jos olet taitava, saat myös kirjoittaa oikealla mustekynällä. Muistat varmaan, että opettaja voi tarkistaa, oletko pessyt korvantaustasi kunnolla…

Aika: 45 min.
Ryhmä: enintään 20 lasta/luokka
Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin
Hinta: 40€/luokka

 

Aikamatka – Arjen touhuja vuonna 1903

Arkipäivä vuonna 1903 – Smedens Annalla on kiire ja hän ottaa mielellään ahkeria piikoja ja renkejä avukseen. Aikamatkalla saavat kaikki lapset pukeutua ajanmukaisiin vaatteisiin ja he saavat oman roolin. Aikamatkan aikana suoritamme arkisia touhuja, kuten puunkantoa ja tuvan siivousta. Navetan eläimet tulee myös ”ruokkia”. Työntouhun jälkeen maistuu ruoka, jonka itse valmistamme aikamatkan aikana.

Aika: 1,5-2 h
Ryhmä: enintään 12 lasta
Ikäsuositus: esikoulu ja siitä ylöspäin
Hinta: 100 €

 

Menneiden aikojen vaatemuoti

Vaatteet kertoivat ihmeen paljon niitä kantavista ihmisistä. Mitä nuori henkilö toivoi konfirmaation yhteydessä? Saiko köyhä torpan tyttö yhtä monta hametta kuin maalaistalon tytär? Kuten nykyäänkin, muoti vaihteli ja vaatteet ilmaisivat statusta myös 100 vuotta sitten.

Aika: 1 h
Ryhmä: noin 20 oppilasta
Ikäsuositus: Yläaste ja siitä ylöspäin
Hinta:80 €

 

Amerikankirje

Maatalon tyttö Sofia Pått Karmasista Västersolfista lähtii Amerikkaan vuonna 1893 26-vuotiaana. Hän lähti huhtikuussa, koska kovat pakkaset helmikuussa olivat estäneet matkasuunnitelmat. Itse matka kesti 25 päivää ja se oli hyvin rasittava. Mutta miksi niin monet pohjalaiset päättivät lähteä Amerikkaan? Aikamatkalla valmistelemme matkaa pakkaamalla matkalaukun ja järjestämällä kunnollisen eväspakkauksen. Harjoittelemme myös tarpeellisia englanninkielisiä sananparsia, jotka voivat olla hyödyksi Amerikkaan saavuttaessa.

Aika: n. 1,5 h
Ryhmä: enintään 12 lasta
Ikäsuositus: luokka 7 ja siitä ylöspäin
Hinta: 100 €