info@stundars.fi

Kurs ”Utemiljöer med perenner”

”Gamla gårdar och miljöer – en hållbar resurs för Österbotten” –

projektets kurser och evenemang

Projektets tillställningar är öppna för alla som är intresserade av gamla byggnader, kulturmiljöer och deras skötsel och underhåll. Som medverkande finns experter, myndigheter och företagare i branschen och du får även möjlighet att diskutera med dem. Kurserna och föreläsningarna hålls på både svenska och finska.

Kurs 9: Utemiljöer med perenner och gärdesgårdar

Orregården, Malax            lördag kl 10.00-16.00

18.5.2019                            20 €

Etnolog, FM Susanne Lagus

Kurs om trägårdshistoria, traditionella utemiljöer med växter och perenner med fokus på sekelskiftet 1800-1900 utgående från en etnologisk synvinkel. Till dagen hör en kulturhistorisk föreläsning om trädgården på Orregården vid Brinken i Malax. Vi rör oss utomhus, ta med lämpliga kläder. Kursens föreläsare är forskare, FM Susanne Lagus. 

På kursen lär vi oss att identifiera traditionella växter Vi går igenom olika alternativ för att restaurera eller återskapa en försvunnen trädgård. Det finns också möjlighet att diskutera tillsammans och fundera kring kursdeltagarnas egna trädgårdsprojekt. Ni kan ställa frågor och ta med t.ex. egna fotografier eller planer.

Vid anmälningen uppge också eventuella allergier för kaffeserveringens skull. Ta med egen lunch. Projektet bjuder på kaffe och tilltugg.

Kursinfo och anmälningar senast torsdagen den 9.5.2019:

Anni Lehtimäki, tel 050 514 0444,  e-post: anni.lehtimaki(a)stundars.fi

Välkommen med på kurs!

 


Evenemangsdetaljer

  • Datum: