Här hittar du information om trevliga upplevelsepaket som Stundars erbjuder i samarbete med Hotell Astor i Vasa. Boka direkt till hotellet på tel. +358 (06) 3269111 eller astor(at)astorvaasa.fi

 

Tidsresepaket 

Under ett besök på museet får du stifta bekantskap med ”Stugfolket” anno 1917, leka gamla lekar eller tvätta kläder. På museiområdet finns även husdjur: grisar, kalvar och höns. Dramaguidningar på temat 1917 ordnas i juli månad.

I paketet ingår övernattning i dubblerum, inträde till Stundars för 2 vuxna och barn samt en extrasäng och givetvis Hotell Astors berömda frukost med barnens favorit; nygräddade våfflor, sylt och grädde.

Paketet gäller under tiden 26.6-15.8.2017

Pris från: 122€ natt.

 

 

Hantverkardagarna

Under Hantverkardagarna 8.7 och 5.8.2017 finns ett 40-tal skickliga hantverkare på plats och utför arbetsdemonstrationer, bland annat bleckslagare, smed, knypplare, snickare, och kloka gumman.

Under dessa dagar kokas även den traditionella klimpsoppan, en köttsoppa som i början av 1900-talet var festmat i Österbotten. Stundars berömda ”syltgrisar” finns till försäljning.

I paketet ingår: Övernattning i dubbelrum på Hotell Astor (+ en extra säng åt barn och frukostbuffé) , inträde till Stundas museiområde, traditionell köttsoppa samt kaffe och syltgrisar.

Pris: 179 €

 

Julmarknaden 3.12.2017

För många är julmarknaden på Stundars inledningen på julfriandet. På museiområdet, bland de röda stugorna, finns ett 60-tal lokala försäljare som bjuder ut eget gjorda hantverk; ljus, tvålar, dörrkransar, julbröd och snickeriprodukter  I den ståtliga Hemmersgården kan man dansar ringlekar.

I paketet ingår: Övernattning i dubbelrum på Hotell Astor (+ en extra säng åt barn och frukostbuffé) samt kaffe och syltgris vid Stundars.

Pris: 129 €