Stundars sommaren 2019 

Sommarsäsongen inleds 24 juni och museet är öppet varje dag kl. 11-16 fram till den 15 augusti. I sommar kan du uppleva hur man levde i Österbotten i början av 1900-talet. Du kan delta i gammaldags sysslor eller bara se och höra hur man arbetade och levde tidigare. 

Visningar i museibyn

Guidningar i  museibyn ges varje varje dag och en barnguidning måndag-fredag, övriga tider enligt beställning. Varje dag håller vi också en kort skollektion i byskolan. Närmare klockslag och mera information, se vår hemsida www.stundars.fi och följ oss i sociala medier. 

Dramavandringar

Dramavandringar ordnas i juli månad.

Lek- och lärmiljöer

Årets nyhet är Lekbondstugan som öppnar sommaren 2019. I Lekbondstugan får barnen leka gammaldags lantliv i en äkta miljö. I Lekfähus finns våra husdjur i trä som behöver bli omskötta och matade av små hjälpredor. I Barnens lanthandel är det roligt att väga, mäta, köpa och sälja varor. I Snickarboden finns riktiga verktyg och där kan man pröva på att spika och såga. Hantverks- och konsttillfällen ordnas i museibyn under sommar-säsongen, se närmare info på vår hemsida och sociala media. 

Djurpark

Stundars alla husdjur får under sommaren flytta till ett helt nytt område i museibyn. Här i djurparken blir det guidningar där du får följa med hur djuren matas och tas om hand. Våra husdjur är får, getter, höns och kaniner.

 

Stundars förbehåller rätten till ändringar.

 

Behöver du övernattning så rekommenderar vi Hotel Astor i Vasa och Hotell Vallonia i Korsholm, fråga efter "Tidsresepaket".

Cirkas butik och kafé, här hittar du öppethållningstider och mera info

På Stundars finns också beställningrestaurang Hemmer.