Vi skräddarsyr gärna besöken enligt hur stor din grupp är, hur länge ni kan stanna och övriga önskemål.  Nedan följer exempel på paket.

Kontakta vårt kansli tfn 06-344 2200 eller info(at)stundars.fi

Guidad rundtur

Ett besök på Stundars museum ger dig en fascinerande inblick i livet på den österbottniska landsbygden för hundra år sedan. Under en guidad rundtur i ett av Finlands största friluftsmuseer får du se allt från Bondstugans färgprakt till backstugusittarnas anspråkslösa stugor. Därtill finns här Lanthandel, Byskola och flera hantverkarverkstäder.

Tid: 1 h
Grupp: 1 - personer
Språk: svenska/finska/engelska
Pris: inträde 7€/person + 20/60 €

 

 

 

Teambuilding – Samhörighetsskola

Rolig och annorlunda tävling där Ni i grupper utför olika uppgifter helt i linje med den museala miljön. Här gäller det att ha talang för handmjölkning av träkon Stundarina och hästskokastning eller gamla mått och vikter, dragkamp, gammaldags skollektion osv.  Samhörighetsskolan kan kombineras med kaffe eller annan traktering. Varje deltagare får ett fint diplom. Samhörighetsskolan skräddarsys enligt gruppernas bakgrund och intresse.

Tid: ca 1,5 h
Grupp: 10-50 personer
språk: svenska/finska/engelska
Pris: inträde 7€/person + 170 € och uppåt beroende av gruppens storlek

 

 

Teambuilding - Tyky-dag med Qigong och Historiska Upplevelser

Vad sägs om att få inleda din dag av välmående ( Tyky-dag) med ett pass qigong i idyllisk miljö med historien i centrum?  Programmet är en kombination av qigong (Wasa Wellness) och Stundars eget Teambuildingprogram, se ovan.  Alternativt kan man byta ut qigongen mot ett pass skrattyoga.

 

 

 

 

 

Qigong kan översättas som rörelse eller arbete med energi. Det är en träningsform som ger både rörelsemeditation och mentalträning samtidigt. Qigong hjälper dig att fylla på din egen energi och ökar din psykiska och fysiska kraft samt får dig att bevara din hälsa. Ett utmärkt redskap för dig som känner att du behöver få ner din stressnivå. Med qigongens hjälp tränar du upp din smidighet och ökar energinivån i kroppen. Träningen kan ske såväl utomhus som inomhus.  Inga förkunskaper behövs utan du kommer långt med ett öppet sinne och mjuka kläder. Qigonginstruktör är Carina Granö-Träskelin från Wasa Wellness.

Skrattyoga -  ett bra sätt att skapa en god stämning i gruppen och på samma gång få träning för magmusklerna. Skrattyoga är avslappnande och uppiggande. Den kan även kombineras med interaktiva föreläsningar om glädjens och skrattets betydelse för hälsan. Instruktör är Sointu Mäki-Lohiluoma från Wasa Wellness.

 

Tid: ca 1,5 h
Gruppstorlek: ca 10-25 personer
språk: svenska/finska/engelska
Pris: 460 €

 

 

Händiga hantverk

En avkopplande stund där du lär dig något nytt eller friskar upp dina färdigheter i något hantverk . Stundars bjuder på enkla hantverkskurser i en inspirerande miljö och som minne får du en egenhändigt tillverkad produkt. Exempel på hantverk är luffarslöjd, tovning, träslöjd, matlagning eller bakning.

Tid: 1-2 h
Grupp:5-12 personer
Språk: svenska, finska, engelska
Pris: inträde 7€/person + handledning 200€ + materialkostnader

 

 

Gamla timmerbyggnader –  goda råd och dåd

Följ med vår intendent Peter Båsk på en rundvandring bland Stundars museibyggnader och på bostadsområdet Stundars. Du får tips och idéer för egen renovering men även ögonfröjd för dig som fascineras av gammal timmermanskonst.

Tid: 1,5 h
Grupp: max 20 personer
Pris:  inträde 7€/person + 100 €
Språk: svenska, finska