info@stundars.fi

“Kulturen en resurs i integrering”, Stundarsin kotouttamishanke

Viime vuosina monet pohjalaiset ovat innokkaasti olleet mukana toivottamassa turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia tervetulleiksi ja auttaneet heitä sopeutumaan yhteiskuntaamme. Myös me täällä Stundarsissa haluamme kantaa kortemme kekoon ja antaa tulokkaille mahdollisuus tutustua meihin ja me heihin, leppoisissa merkeissä. 

Toukokuussa 2016 Leader-hakemuksemme hankkeelle ”Kulturen en resurs i integrering” hyväksyttiin.  Svenska kulturfonden tukee myös hanketta. Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat turvapaikanhakijat, kiintiöpakolaiset ja muut uus-suomalaiset Mustasaaressa, Maalahdessa ja Vaasassa.

Järjestämme lyhytkestoisia käsityökursseja, kulttuurihistoriallisia ohjelmia ja aikamatkoja joiden kautta kohderyhmä oppii tuntemaan suomalaista kulttuuria, identiteettiä ja historiaa. Kurssinvetäjinä toimivat Stundarsin henkilökunta ja Stundarsin käsityöläiskilta Björkenin käsityöläiset. Tarvittaessa käytämme myös ulkopuolisia opettajia.

Hankkeen tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat vastaanottokeskukset ja kuntien pakolaisohjaajat, vapaaehtoisjärjestöt ja seudun muut kotouttamishankkeet.  Hanke jatkuu 2018.

Mikäli haluat osallistua toimintaamme ota yhteyttä! Hankevetäjä Maria Blomberg puh. 06-344 2200, sähköposti: info@stundars.fi.    

 

Leader_logo_rgb_aktion_o SKF_logo LEADER_logo EU_logo